Hanımağa'lı ölüm timi yakayı ele verdi!

Hanımağa'lı ölüm timi yakayı ele verdi!
Fransa’da öldürülen Halil Ay’ın iki kuzeni ile ‘Hanımağa’ lakaplı Pınar Dalkılıç’ın da aralarında olduğu 9 kişiye dava açıldı. Müteahhit Fatih Ceviz’i kurşunlatan Abdurrahman Ay, bu kişinin kardeşinden ödeme yapmasını isteyerek “Sıra sende” dedi. Aralarında Dalkılıç’ın da olduğu 6 kişi tutuklandı. ‘Ölüm timi’ olarak anılan Ay kardeşler için ise, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Barış Boyun grubu ile yaşadığı husumet sonrası geçen Ağustos ayında Fransa’da öldürülen Halil Ay’ın iki kuzeni dikkat çeken bir dava ile gündemde. Kendilerine ‘ölüm timi’ adını veren Muhammet Ay ile kardeşi Abdurrahman Ay’in de aralarında olduğu 9 kişiye Savcı Savcı Taner Gül tarafından ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘yağmaya teşebbüs’ suçlaması ile dava açıldı.

İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya göre, İzay Elektronik ve İzay İnşaat’ın ortaklarından Fatih ve Selçuk Ceviz kardeşler ile İSTOÇ’ta faaliyet gösteren SCM Otomotivin sahibi Seçim Çiçek, bir süre önce ortak ticaret yapmaya başladı. Ortak araç alıp satmaya başlayan taraflar arasında anlaşmazlık baş gösterdi. Taraflar, karşılıklı, alacak iddiasında bulundu.

TEHDİT TELEFONLARI GELMEYE BAŞLADI

Araya, farklı kişilerin de girdiği kriz çözülemeyince, devreye suç örgütleri girdi. Yurtdışı numaralardan aranan Fatih Ceviz ile kardeşi Selçuk Ceviz, ödeme yapmaları için tehdit edildi. Arayan kişiler, “Seçim Çiçek’in bize borcu var. Bu kişinin parası sizde. Ödemeyi bize yapacaksınız” diyerek tehdit etmeye başladı. Ceviz kardeşler, esas alacaklı olanın kendileri olduğunu belirtse de, tehdit telefonlarının ardı arkası kesilmedi.

PARAYI ÖDEYİN YOKSA SIRA SENDE

Geçen 10 Aralık akşamı Fatih Ceviz, otomobilinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Ceviz, bir süre sonra taburcu edildi. Fatih Ceviz’in kurşunlara hedef olmasından 2 gün sonra, Abdurrahman Ay, Selçuk Ceviz’i arayarak “Ağabeyin o gün yalvardığı için ölmedi. 1 milyon 250 bin dolar borcunuz var. Paramı ödeyin. Yoksa sıra sende. Seni de vurduracağım. Arkanda kim varsa, seni destekleyen kim varsa hepinizi tek tek öldüreceğim. Sizden sonra da Seçim’i öldüreceğim” dedi.

TETİKÇİ KAMERALARA YAKALANDI

Müteahhitlik yapan Ceviz kardeşlere yönelik silahlı saldırı ve ölüm tehditleri sonrası savcılık soruşturma başlattı. Fatih Ceviz’in kurşunlandığı bölgedeki kameralar tek tek incelendi. Ceviz’i vuran tetikçi Çetin Ateş (20) yakalandı. Ateş, sorgusunda kendisini azmettiren kişinin Mahsun Karataş olduğunu söyledi.

halil-ay-photo.jpg
Halil Ay, geçen Ağustos ayında Fransa'da öldürüldü.

FİRARİ KARDEŞLERE YAKALAMA KARARI

Şüphelilerin sorgusu ve dijital materyallerinde yapılan inceleme sonrası, diğer şüphelilere ulaşıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talebi ile galerici Seçim Çiçek (39), eski eşi Fatih Ceviz’in yerini söylemekle suçlanan Gökçe Güngör (40) ile Pınar Dalkılıç’ın (39) da aralarında olduğu toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 6’sı savcılık sorguları sonrası tutuklandı. Firari Muhammet Ay (43) ile Abdurrahman Ay (34) kardeşlere yönelik ise, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Bugüne dek bir dizi cinayet ve yaralama olayında yer alan Ay kardeşler, ‘Ölüm timi’ olarak da anılıyor.

Kaynak:halktv.com.tr