Daltonlar’ın lideri Rusya'da yakayı ele verdi!

Daltonlar’ın lideri Rusya'da yakayı ele verdi!
Barış Boyun’un İtalya’da yakalanmasından sonra bir diğer suç örgütü olan Daltonlar’ın lideri Beratcan Gökdemir’in de Rusya’da yakalandığı öğrenildi. ‘Can Dalton’ olarak bilinen Gökdemir’in iadesi için işlemlere başlandı.

Özellikle motosikletle silahlı ve bombalı saldırılar ile adından söz ettiren Barış Boyun grubuna yönelik operasyondan sonra önemli bir ismin daha yakalandığı öğrenildi. Bir süre öncesine kadar Barış Boyun ile ortak hareket eden ancak aralarında husumet oluşan Daltonlar’ın lideri Beratcan Gökdemir de Rusya’da yakalandı.

İADE İŞLEMLERİNE BAŞLANDI

Üç ayı aşkın bir süre önce Rusya’ya geçtiği öğrenilen Beratcan Gökdemir, Rusya’nın Ryazan eyaletine bağlı Kasimov şehrinde yakalandı. Üzerinde sahte Gürcistan kimliği çıkan Gökdemir’in iadesi için işlemlere başlandığı öğrenildi. Gökdemir’in parmak izi örnekleri bu ülkeye gönderildi. Rusya’da iltica mekanizması olmadığı için Gökdemir’in iadesine kesin gözü ile bakılıyor.

whatsapp-image-2024-05-26-at-12-21-34.jpeg
‘Can Dalton’ olarak bilinen Beratcan Gökdemir, üç ay önce Rusya’ya geçmiş.

SEVGİLİSİ İLE TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

Hakkında Kırmızı Bültenle arama kararı bulunan Beratcan Gökdemir’in çetesi, motosikletle silahlı ve bombalı saldırılarla adından söz ettirdi. Gökdemir’in başında olduğu grup en son geçen yıl ocak ayında Haliç Köprüsündeki uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırı ile adından söz ettirdi. Gökdemir’in, sevgilisi Gizem Karamelek’in temasa geçtiği Halil Ay’ı tuzağa düşürdü. Anılan saldırıda Ay’ın adamı Cumali Aslan öldü.

whatsapp-image-2024-05-26-at-12-23-52.jpeg
Beratcan Gökdemir’in sevgilisi Gizem Karamelek tutuklu durumda.
whatsapp-image-2024-05-26-at-12-24-32.jpeg
Haliç saldırısında kurtulan Halil Ay, geçen Ağustosta Fransa’da öldürüldü.

Daltonlar çetesinin bir diğer yöneticisi Bahadır Akdağ ise tutuklu durumda.

whatsapp-image-2024-05-26-at-12-25-17.jpeg
İtalya’da, Barış Boyun ile birlikte Bayram Demir de yakalanmıştı.

Kaynak:halktv.com.tr