Faruk Bildirici: Ahmet Hakan, Ayaydın'ın 'rüya'sını gerçek sandı

Faruk Bildirici: Ahmet Hakan, Ayaydın'ın 'rüya'sını gerçek sandı
Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın 'pembe rüya' notuyla kaleme aldığı yazıyı ciddi alarak televizyon programı yapmasını kaleme aldı.

Bildirici, 'Ahmet Hakan, Aydın Ayaydın'ın "rüya"sını gerçek sandı; konuklarına yorumlattı' başlıklı yazısında, Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında Ayaydın'ın "istihbaratına çok güvendiğini" söyleyerek, T24'teki yazısına değindiğini aktardı.

Ayaydın’ın T24’te 2 Ekim’de yayımlanan yazısına “İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları” diye başladığını ama altında “Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm” yazdığını hatırlatan Bildirici'nin yazısı şöyle:

"Tartışma programındaki “derin siyasi analizlere” ve Ahmet Hakan’ın Hürriyet’teki yazısına bakarsanız Aydın Ayaydın, Başak Demirtaş’ın adaylığı ile ilgili bir “kulis bilgisi” yazmış, ciddi bir siyasi gelişme varmış da onlar bunu konuşuyordu!

Oysa gerçek hiç de böyle değil. Ben de bir dostun uyarısıyla “Tarafsız Bölge” programındaki konuşmaları izleyip, Ahmet Hakan’ın yazısını okudum. Sonra da Aydın Ayaydın’ın yazısına bakınca gülmekten kendimi alamadım. Bence Ahmet Hakan da Aydın Ayaydın’ın yazdıklarını okusa ne programda böyle bir konuyu tartıştırır, ne de böyle bir yazı yazardı. Gülüp geçerdi sadece.

Çünkü Ayaydın’ın T24’te 2 Ekim’de yayımlanan yazısı “İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları” diye başlıyordu ama hemen altında “Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm” diyordu.

Yazı boyunca parti genel merkezlerini dolaşıyor, cumhurbaşkanı adayları üzerine sorular soruyor, sonra da partilerin adayları konusunda vardığı sonuçları aktarıyordu. “Millet İttifakı”nın ortak adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirtiyor, bütün partilerin adaylarını sıralıyor, en sonunda da şöyle diyordu:

“- HDP'nin muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Başak Demirtaş…

Derken birden uyanıverdim. Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm.”

Ahmet Hakan, Ayaydın’ın yazısını okusa son satırdaki “...bütün yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm” cümlesini de görür ve programı açarken bunu da söylerdi. Yazısında da “kehanet”ten söz etmezdi. Oysa o ciddi ciddi kulisten, istihbarattan, partileri dolaşmaktan söz ediyordu.

Gerçekte Aydın Ayaydın, Ahmet Hakan’ın programda söylediği gibi ne parti binalarını dolaşmış ne liderlerle konuşmuştu! Kendi beklentilerini, düşünce ve belki de tahminlerini “rüya” formatında yazmayı yeğlemişti. Bir siyasinin analizlerini “rüya” diye yazması ne kadar doğru o da tartışılabilir ama Ahmet Hakan da konuklarına bir “pembe rüya”yı yorumlatmış

Ahmet Hakan’a o yazıyı kim söyledi de okumadan programda aktardı, sonra da üzerine bir yazı kaleme aldı acaba? Gazetecilik adına üzücü…

Dahası bir de Aydın Ayaydın’ın yazısını okumadan sadece Ahmet Hakan’ın yazısına bakarak Başak Demirtaş’ın adaylığını haber yapan internet siteleri vardı ki, hazin bir tablo…