Esenler'de yeşil alana karakol

Esenler'de yeşil alana karakol
Esenler Belediyesi Tuna Mahallesi’ndeki yeşil alanı Polis Merkezi Amirliği hizmet binası yapılmak üzere 25 yıllığına Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis etti.

Esenler Belediyesi Meclisi gündemine geçen günlerde tartışma yaratacak bir teklif geldi. İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü’nün yazısına da yer verilen teklifte şube müdürlüğünün “nüfusun yoğun olduğu bölgelerde güvenlik hizmetlerinin etkin ve verimle yürütülmesi ile meydana gelen olaylara kolay müdahale edebilmesi için Polis Merkez Amirliği hizmet binası yapılabilecek arsaya ihtiyaç duydukları” anlatıldı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Teklifte İçişleri Bakanlığı’nca Polis Amirliği Hizmet Binası yapımı işi 2019 yılı yatırım programına alındığına dikkat çekilerek “bu itibarla aciliyeti olan asayiş ve güvenlik ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla mülkiyeti ilçe belediyesine ait Tuna Mahallesi’ndeki toplam 822.86 metrekare yeşil alanın Polis Merkezi Amirliği yapılmak üzere 25 yıl süre ile tahsisi” talep edildi.

'Kaçak karakol binası'

Teklif geçen günlerde ilçe belediyesi meclisine geldi. Esenler Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin “Emniyet’e tahsis etmek istediğiniz yer 3 parselden oluşuyor ve tamamı yeşil alan. Öncelikle buranın resmi tesis alana alınması lazım. Daha sonra ihtiyaç varsa Emniyet’e tahsis edilmelidir. Bu haliyle tahsis edildiğinde buraya kaçak karakol binası mı yapılacak? Halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli Emniyet Genel Müdürlüğü buraya kaçak bina mı yapacak? Burası yeşil alan olduğu için ‘hayır’ diyoruz” dedi. Yeşil alan AKP’li üyelerin oylarıyla Polis Merkezi Amirliği yapılması şartıyla tahsis edildi. CHP’liler “ret” oyu kullandı. 


 

Etiketler :