Erdoğan'ın Baykal'dan İsteği

Erdoğan'ın Baykal'dan İsteği
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz biçimde CHP eski lideri ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile görüşmesi, Ankara kulislerini dalgalandırdı.Erdoğan’ın bu görüşmede AKP-CHP koalisyonunun dışlanmamasını telkin ettiği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz biçimde CHP eski lideri ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile görüşmesi, Ankara kulislerini dalgalandırdı.

Erdoğan’ın bu görüşmede AKP-CHP koalisyonunun dışlanmamasını telkin ettiği öğrenildi.  Erdoğan’ın ‘’AKP ile ilgili kararları ben veririm’’ mesajını aktardığı belirtiliyor.

Erdoğan, TBMM’nin yeni yasama döneminin ilk birleşiminde Meclis’e gelerek açılış konuşması yapacak. Erdoğan’ın katılacağı bu birleşimi en yaşlı üye sıfatı ile geçici Başkan Deniz Baykal yönetecek. Erdoğan’ın Baykal ile görüşme konusu olarak TBMM’deki ilk gün birleşimini gündeme getirdiği daha sonra da seçimden çıkan tabloyu değerlendirdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’ye karşı katı tutumuna karşılık, ülkenin hükümetsiz bırakılamayacağı da hesaplanarak, geniş bir toplum kesimini içine alacak olan AKP-CHP koalisyonun da dışlanmaması gerektiğini savunduğu belirtildi.

AKP-CHP KOALİSYONU OLUR MU?

Görüşmede Erdoğan’ın ‘’Büyük Koalisyon’’ olarak nitelenen AKP-CHP birlikteliğini işaret ettiği ve bu seçeneğin dışlanmaması gerektiği yönünde mesajlar verdiği öğrenildi.

Görüşme sonrası Deniz Baykal da bir soru üzerine bu konuya değindi ve ‘’Ben bu görüşleri ifade etme konusunda özel yetki taşıyan bir insan değilim. Bu konuda yetkili arkadaşlarımız var.  Benim şu model olsun, bu model olsun bunları tartışma söz konusu olamaz’’ demekle yetindi.