Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ve İstanbul Sözleşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesine ilişkin olarak, "Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz." dedi. Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti;

"İstanbul büyük zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacak. Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır."

"İstanbul Sözleşmesi kadın haklarına saygıyı getirmedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesine ilişkin ise, "İstanbul Sözleşmesi ne ülkemizde ne dünyada kadın haklarına saygıyı getirmedi" "Bizim dinimizde kadına şiddet haramdır. Biz bu sözleşmenin daha adilini, daha güzelini, daha güçlüsünü yapar onunla yola devam ederiz."

"Ordunun başkomutanıyım"

Erdoğan, 104 emekli amiralin 'Montrö' bildirisine ilişkin gelen soruya da şunları söyledi;

"Askerin emeklisi veya emekli olmayanı olmaz. Asker askerdir, ​​​​Cumhurbaşkanı olarak ordunun başkomutanıyım. 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz? Bu özgürlüğünüzle alakalı değil.
Koordine olan, aynı düşünce kalıbı içinde böyle bir metnin ortaya konulmasını başkomutan, Cumhurbaşkanı olarak kabul etmemiz mümkün değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı'nın kendisine 'diktatör' demesine ilişkin olarak, "İtalya Başbakanı'nın yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :