İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul paylaşımı: Sizin için çektik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beton Kanal’ın yok edeceği İstanbul’un en verimli tarım arazilerini ve su havzalarını sizin için çektik" yazarak sosyal medya hesaplarından bir video paylaştı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin yapılması durumunda yok olacak su havzaları ve tarım arazilerinin drone ile çekilmiş görüntülerinden oluşan bir video paylaştı. 

İmamoğlu, Twitter hasabından yaptığı paylaşımında, "İstanbul’u korumak, vatanı korumaktır! Beton Kanal’ın yok edeceği İstanbul’un en verimli tarım arazilerini ve su havzalarını sizin için çektik. Projeyle, bu doğal yaşam alanları yok oluyor ve 1 milyondan fazla yeni nüfus geliyor" dedi.

 

Erdoğan'a yanıt verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın Kanal İstanbul ile ilgili "İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz" açıklamalarına yanıt vermiş, "Talihsiz açıklamalara devam edildiğini söyleyen İmamoğlu “İstanbul'da ne yazık ki büyük bir ihanet projesiyle alakalı ısrara devam ediliyor. Gayrı milli bir projedir. Bir beton kanalıdır. Başka hiçbir şey ifade etmemektedir. Bu gayri milli projenin yapılmaması için de sonuna kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz" ifadesini kullanmıştı.