Son Dakika | Akın Gürlek açıkladı! Rojin Kabaiş soruşturması için ekip kuruldu
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Rojin Kabaiş dosyasında cep telefonunun çözümü için yerli ekip kurulduğunu söyledi. Gürlek, IBAN mağdurları için de düzenleme hazırlandığını belirtti.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, AKP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürlek, Rojin Kabaiş dosyasında cep telefonunun incelenmesine ilişkin yeni bir çalışma başlatıldığını açıkladı.
Gürlek, toplumsal hassasiyet oluşturan dosyalarda kamuoyunun sonuç beklediğini belirterek, Rojin Kabaiş dosyasında telefonun çözülmesi hâlinde soruşturmada önemli bir aşamaya geçilebileceğini söyledi:
“Şimdi tabii yani biliyorsunuz özellikle toplumsal hassasiyet oluşturan dosyalar, insanlar bunlarda bir olumlu yanıt almak istiyor. Rojin Kabaiş dosyasında da özellikle cep telefonunun biliyorsunuz çözümü konusunda daha önce yurt dışına gönderilmişti. Şimdi bir yerli ekip kurduk. Cep telefonunu çözersek önemli bir soruşturma aşamasında evre alacağımızı düşünüyoruz. Yani bu şekilde dosyadaki şahıslara değil, biz dosya bazlı olarak bakıyoruz. Ama tabii genelde kamuoyu özellikle böyle faili meçhul kalmış bayanların, işte çocuk cinayetlerinin aydınlatılmasını istiyor. Rojin Kabaiş dosyasında da inşallah olumlu gelişmeler olabilir. Başsavcılığımız bakıyor.”
EKİP KURULDU
Bir gazetecinin, telefonun daha önce İngiltere’ye gönderildiğini söylemesi üzerine Gürlek araya girerek cihazın İspanya’ya gönderildiğini belirtti. Ardından dosyada yeni bir teknik çalışma yürütüldüğünü söyledi:
“Sonra şu an tekrar yeni bir ekip kurduk. Tabii yerli bir ekip kurduk, çalışıyoruz. Tekrardan yeniden bir çalışma başlattık, arkadaşlarımız da bakıyor. Teknik olarak da destek veriyoruz."
Son Dakika | Akın Gürlek CHP'ye butlan iddialarına yanıt verdi
IBAN MAĞDURLARI
Gürlek’e, daha önce gündeme gelen IBAN mağdurlarıyla ilgili yasal düzenleme de soruldu. Gürlek, bu konuda bir düzenleme bulunduğunu ancak Meclis sürecine ilişkin kesin konuşamayacağını belirtti:
"Bekleniyor, var ama tabii bilmiyoruz artık. Meclis'ten geçer mi geçmez mi bir düzenlememiz var. "