Erdoğan’dan büyük itiraf !

Erdoğan’dan büyük itiraf !
Erdoğan "Rejimin muhafızı olarak tasarlanan Cumhurbaşkanlığı 10 Ağustos'ta çöktü"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da, bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen  başkanlık modeli konulu sempozyumda konuştu....

Erdoğan "Rejimin muhafızı olarak tasarlanan Cumhurbaşkanlığı 10 Ağustos'ta çöktü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da, bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen  başkanlık modeli konulu sempozyumda konuştu. Yine başkanlık sisteminin ‘faziletlerinden’ bahseden Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili de tarihi itiraflarda bulundu. Erdoğan “Rejimin muhafızı olarak tasarlanan cumhurbaşkanlığı 10 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla çöktü.” dedi.

Seçimler öncesi “miting yapmama” kararı alan Erdoğan yine bir STK toplantısında Türkiye’ye hitap etti.  Başkanlık sistemiyle ilgili düzenlenen bir sempozyumda konuşan Erdoğan ” Biz sadece devletin temsilcisi bir cumhurbaşkanlığı değil, devletle birlikte milletin de temsilcisi olacak bir devlet başkanlığı istiyoruz. Rejimin muhafızı olarak tasarlanan ve milletin temsilcisi durumundaki hükümeti yola getirmekle vazifeli olarak konumlandırılan cumhurbaşkanlığı 10 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla çöktü. Eski sistemde ısrar edenler kendi mevcut pozisyonlarını koruma çabası içinde olanlardır.” dedi.

“PADİŞAHLIK DİYENLERE…”

Başkanlık sistemi denince “bazılarının” aklına hemen padişahlık geldiğini belirten Erdoğan “Şunu hatırlatmak isterim. Dünyada başkanlık sisteminin olduğu hiçbir ülkede monarşi yani krallık yokken, parlamenter sistemlerin pek çoğunda bunu görmek mümkündür. Bunu nereye koyacaksın? Aynı şekilde başkanlık sistemi denince hemen güçler ayrılığı konusunu gündeme getirenler de şu tespitime herhalde katılacaklardır. Parlamenter sistemde, yasama ve yürütme iç içe geçtiği için güçler ayrılığı üç değil, iki ayak üzerine oturur. Halbuki başkanlık sisteminde yasama, yürütme ve yargı çok keskin hatlarla birbirinden ayrılmıştır.

Güçler ayrılığı sistemi başkanlıkta çok daha sağlıklı ve etkin şekilde kurulabilir.”  diye konuştu.