Erdoğan: 2023'te iktidarı almak gibi bir imkanları olmayacak

Erdoğan: 2023'te iktidarı almak gibi bir imkanları olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeleri tehdit ettiğini söyleyerek, "Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin bir defa 2023'te iktidarı almak gibi bir imkanları da olmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lapseki ilçesinde düzenlenen 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde konuştu. Erdoğan, gelecek yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde köprüyü ve Malkara'ya kadar uzanan 101 kilometrelik otoyolu hizmete açacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Yatırım tutarı 2,5 milyar avro olan inşasına 2017 yılında başlanan bu otoyol ve köprü projesini yap-işlet-devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Köprünün hizmete girmesiyle bugüne kadar sık sık sis ve olumsuz hava şartları sebebiyle kesintiye uğrayan Çanakkale Boğazı geçiş trafiği, hiçbir engele takılmadan yapılacak bir seyahatle 6 dakikaya inecek" dedi.

Erdoğan, köprünün 18 Mart'a ithafen 318 metre yükseklikte, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne işaret ederek 2023 metre uzunluğuyla anlamlı mesajlara da sahip olduğunu söyledi.

'2023'te iktidarı almak gibi bir imkanları da olmayacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah Kanal İstanbul ile deniz yolu alanında devrim niteliğinde bir atılımı daha hayata geçireceğiz. Özellikle sevgili milletime, vatandaşlarıma sesleniyorum; ikide bir ana muhalefetin, muhalefetin özellikle dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak, 'sakın ha Kanal İstanbul'a girmeyin. Kanal İstanbul'a girenler şunu bilsinler ki kesinlikle paralarını alamazlar.' Sevgili milletim, devletlerde süreklilik esastır. Zaten bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak. Milletim onlara böyle bir fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin bir defa 2023'te iktidarı almak gibi bir imkanları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu şekilde tehdit etmek, devletlerin sürekliliğini bir kenara koyarak 'sakın ha buna girmeyin, girerseniz paranızı filan alamazsınız' gibi bir yaklaşıma girmeleri bunların bir defa devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını ve bu ülkeye de ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının en güzel ifadesidir. Eğer bir şeyi görmek istiyorsak aziz milletim, şu anda başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar bunlara bakın. Su konusunda verdikleri sözler, ucuz su, elektrikte verdikleri sözler hangisini tuttular? Altyapıyla ilgili ne yaptılar? Hiçbir şey yok."

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu, AKP Genel Başkan Vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Vedat Demiröz, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, AKP TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan da katıldı.