Dünyada ikinci dalga paniği

Dünyada ikinci dalga paniği
Resmi verilere göre 16.4 milyondan fazla insana bulaşan ve 652 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs etkisini tekrar göstermeye başladı.

Salgını "yenen" ülkelerden Çin, Avustralya ve İspanya'da vaka ve ölüm sayısının artması, "İkinci Covid-19 dalgası geliyor mu" tartışmalarının başlamasına sebep oldu.

Resmi verilere göre dünya çapında 16.4 milyondan fazla insanda tespit edilen koronavirüse bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı da 652 bini geçti. Bazı ülke ve bölgelerde normalleşme çabaları devam ederken korkutucu haber hiç beklenmeyen noktalardan geldi. Daha önce salgına sert müdahale eden ve normale dönmeye başlayan Çin, Avustralya ve İspanya gibi ülkelerde vaka ve ölüm sayısındaki artış uluslararası arenada panik yarattı.

Sözcü'nün haberine göre; Uluslararası kamuoyu ve uzmanlar, “Küresel bir ikinci dalga mı geliyor” sorusunu tartışmaya başlarken birçok uzman ve bilim insanı sosyal mesafe kurallarına geri dönülmesi ve işletmelerin tekrar kapatılması gerektiğini duyurdu.

Nisan'dan beri ilk kez tırmandı

Koronavirüs salgınının çıktığı ülke olarak bilinen ve salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Çin’de bugün 61 yeni koronavirüs vakası tespit edildi… Resmi verilere göre Nisan ayından beri en yüksek ikinci vaka sayısı olarak kayıtlara geçen bu verinin özellikle 3 farklı bölgedeki salgınlarla artış gösterdiği kaydedildi.

Vakaların 57’sinin ülkenin kuzeybatısındaki Xinjiang bölgesinde olduğunu açıklayan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 14 vakanın da ülkenin kuzeydoğusundaki Liaoning bölgesinde meydana geldiğini duyurdu. Çinli yetkililer 2 vakanın ise Kuzey Kore sınırında yer alan Jilin bölgesinde tespit edildiğini ve bu bölgede en son benzer bir olayın Mayıs ayının sonunda yaşandığı belirtildi.

Çin’de 14 Nisan’dan beri en yüksek vaka sayısı açıklanırken, o tarihte çoğu ülke dışından gelen 89 vaka tespit edilmişti. Çin’de bugün vaka sayısının artış göstermesiyle birlikte yetkililer testlerin artırılacağını duyurdu.

Etiketler :