Doktorlar sosyal medyada neden hedef gösteriliyor?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan başta olmak üzere pek çok doktor hakkında koronavirüs salgın döneminde insan sağlığına korumak adına yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef haline geldi.

Halk TV'de Eylül Han Tezel ile Gündem Özel'de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bengi Başer, sosyal medyada hedef haline gelen meslektaşları hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında başlatılan linç kampanyası tutuklama talebine kadar ilerledi. Yeni Akit de 'MehmetCeyhanTutuklansın' etiketini dolaşıma soktu.

Başer, "Öyle bir algı var ki siz insanları korkutuyorsunuz, korku salıyorsunuz diye. Peki korkutmak ne demek? Korkutmak ölümdür. Bizi korkutan şey ölümdür. Biz buna gidilmemesi için söyleriz. Korku tacirliği gibi bir suçlama ile bizleri karşı karşıya bırakmak çok yanlış bir algı, doğru değil." dedi. 

Prof. Dr. Başer şöyle konuştu: 

Son dönemde kişilerin özgürce doğruları söylemesinin önüne bir takım engeller getiriliyor. Bu her alanda var. Şu süreçte bu sağlık alanında da gözleniyor. Bu bizim ülkemiz birçok ülkede var. Sağlıkçıların tek bir hedefi var. Biz siyasetçi, ticaretçi değiliz. Bizim ettiğimiz yeminlerimiz var. Bizim hedefimiz insan hayatını üst planda tutmak, insan canını korumaktır. Dolayısıyla biz herhangi bir çıkar gözetmeksizin ya da taraf tutmaksızın bu gerçeği yansıtmak zorundayız. İstatistik yapan arkadaşlarımız birilerini karalamak için değil insanlar doğruları görsün diye yapıyorlar.

Bizler, doğruları söyleriz, verileri sunarız, nasıl korunabileceğini söyleriz. Öyle bir algı var ki siz insanları korkutuyorsunuz, korku salıyorsunuz diye. Peki korkutmak ne demek? Korkutmak ölümdür. Bizi korkutan şey ölümdür. Biz buna gidilmemesi için söyleriz. Korku tacirliği gibi bir suçlama ile bizleri karşı karşıya bırakmak çok yanlış bir algı, doğru değil. 

Bir takım yanlış bilgiler bizden değil, başka kaynaklardan olabilir. Bizim gibi işini hakkını yapmaya çalışan, insana değer veren ve insan odaklı yaşayan insanlar doğruları söyler. 

 

Etiketler :