Prof. Dr. Mehmet Ceyhan gericilerin hedefinde

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan gericilerin hedefinde
Gericiler, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında linç kampanyası başlattı. Ceyhan hakkındaki suç duyurusunun ardından, Yeni Akit de yaptığı haber ile #MehmetCeyhanTutuklansın etiketini dolaşıma soktu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gericilerin hedefinde. 

Noel Baba Derneği Başkanı ve 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Karabulut, suç duyurusunun ardından "Ruhsatı bulunmayan ve yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir" açıklamasında bulundu.

Mehmet Barlas da, "Mehmet Ceyhan hakkında terörden suç duyurusunda bulunulmuş. Fazlasıyla müstahak. Bir doktor düşünün kendiyle aynı şeyi söylemiyor diye başka doktora yani Karatay’a suç duyurusunda bulunuyor. Bu canlı bir de bilim adamı diye tv tv dolaşıyor ve terör saçıyor" diyerek lince destek verdi.

'MehmetCeyhanTutuklansın' TT listesinde 

Suç duyurusuyla birlikte sosyal medyada da “MehmetCeyhanTutuklansın” etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Etiket, kısa sürede TT listesine girdi. 

Yeni Akit gazetesi tarafından sosyal medyada başlatılan kampanyayı “Mason uzantısı Rotary Kulübü’nden aldığı ödülü gururla paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs sürecinde yaptığı çelişkili açıklamaları sebebi ile kamuoyunun tepkisi çekmişti. Sosyal medyada bugün, ‘Mehmet Ceyhan tutuklansın’ çağrısı yapıldı” ifadeleriyle haberleştirdi.

 

ekran-resmi-2021-05-07-10-54-33.png

Hilal Kaplan da hedef göstermişti 

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da 3 Mayıs tarihi köşe yazısında Ceyhan'ı hedef göstermişti. Kaplan, "Pandemi, doktorlarımız dahil canla başla, fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın kıymetini bizlere bir kez daha gösterdi. Ancak bazı isimler var ki gerçekten mesleğin saygınlığını taşıyabiliyorlar mı; hiç emin değilim. Bunlardan birisi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan" ifadelerini kullanmıştı. 

'Titrini yazmaya bile iki satır yetmeyen Ceyhan...'

Kaplan, yazısında "Titrini yazmaya bile iki satır yetmeyen Ceyhan, pandemi başından bu yana 'o ekran benim, şu ekran da benim' şeklinde koşturuyor ve tüm çelişkilerine rağmen el üstünde tutuluyor. Ceyhan, pandeminin ilk aylarında 'Sağlıklı kişinin maske takmasına gerek yok' diyordu; bugünse nerdeyse maske takmayana 'vatan haini' diyecek noktaya geldi. Koronavirüs'ün mutasyonlu halinin daha da kötü olması ihtimaliyle ilgili olarak önce, 'binlerce kat daha düşük bir ihtimal' dedi. Bugünlerdeyse hem çocuklarda hem de hamile kadınlarda mutant virüsün ölümcül etkileri üzerinden halka korku salmakla meşgul" diyerek bilim insanı Ceyhan'ın çelişkili bilgiler verdiğini savunmuştu.