DİSK'ten birçok şehirde ‘asgari ücret’ eylemi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, birçok şehirde asgari ücretin net 5 bin 200 lira olması talebiyle eylem düzenledi. Protestolar İstanbul'da Kadıköy, Ankara'da ise Ulus'ta görüldü.

"Geçinemiyoruz, artık yeter" sloganıyla toplanan DİSK üyeleri, asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep ediyor. Protestoların İstanbul’daki adresi Kadıköy, Ankara’da ise Ulus oldu.

'Bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir'

Kadıköy‘de basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptı. Çerkezoğlu “Yoksulluğa ve emeğimizin ucuzlatılmasına teslim olmayacağız. Kara kışı işçi baharına çevireceğiz. Üretimden gelen gücün kullanımı da dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle direneceğiz. Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir” açıklaması yaptı.

'Paramız değer kaybettikçe ülkemiz bağımlı hale geliyor'

Spuntik'te yer alan habere göre, Ankara Ulus Atatürk Anıtı önünde grup adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan "Türk Lirası değer kaybettikçe biz kaybediyoruz. Emeğimiz ucuzluyor. Değersizleşiyor. Satın alma gücümüz azalıyor. Ülkeyi yönetenler 'Türk Lirası'nın değer kaybetmesine ‘Kurtuluş Savaşı' diyorlar. Oysa paramız değer kaybettikçe ülkemizi daha da çok kaybediyor. Bağımlı hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Ankara’daki eylem yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.