Akşener: İnşallah Millet İttifakı daha da genişleyecek

Akşener: İnşallah Millet İttifakı daha da genişleyecek
İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Açılışında konuştu. Akşener, "Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken iftiralar, karamalarla karşı karşıya kalacağız. Bunun bir bayrak yarışı olduğu, taş üstüne taş koyana teşekkür edeceğini, etmesi gerektiğini ve rekabetin de 'Ben daha iyi hizmet ederim' üzerine olması gerektiğini anlatacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Açılışına katıldı. Akşener, açılışta bir açıklama gerçekleştirdi.

Satırbaşları ise şöyle oldu:

Güzel bir tesisin açılışına şahitlik etmek için buradayız. Bu tesisin üç çıktısı olduğunu düşündüm. Birincisi 2017'de temelinin atıldığını ve rahmetli Kadir Topbaş'tan başlayarak emeği geçenlere teşekkür ettiniz biz de ediyoruz.

'İnşallah daha da genişler Millet İttifakı'

Bu hizmetin devamlılığı, sürdürülebilirliğine bir örnek. Sayın İmamoğlu konuşurken aklıma İstanbul seçimleri geldi. Halbuki iddia edilen sizin bunları tekmeyle yıkmanız lazımdı. Demek ki seçim hizmet üzerinden rekabete dayanarak yapıldığında ve milletimizin tercihine saygı duyulduğunda hiçbir şey tekmelenmiyormuş. Tam tersine doğru işler yapıldığı taktirde herhangi bir psikolojik problem hissetmeden, yol yürünebiliyormuş. Bu çok önemli bir örnek. Şimdi de Millet İttifakı'nın 2 siyasi partisinin genel başkanı olarak buradayız inşallah daha da genişler Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken benzer iftiralar, karamalarla karşı karşıya kalacağız. Bunun bir bayrak yarışı olduğu, taş üstüne taş koyana teşekkür edeceğini, etmesi gerektiğini ve rekabetin de 'Ben daha iyi hizmet ederim' üzerine olması gerektiğini anlatacağız.

İkincisi çıktısı, yeşil çözüm dediğiniz kararlılık. İklim konusu dünyanın problemi. İstanbul gibi bir şehirde bu yeşil çözüm üzerinden hem çöp meselesinin önemli bir kısmını halledeceğiniz, hem oradan elektrik üreteceğiniz hem de karbon ayak izini azaltacağınız başka bir anlamı var bu tesisin. Yeşil çözüme yönelik anlaşılıyor ki bu adımlar devam edecek.

'Yeteri kadar'

Üçüncü çıktısı da benim uzmanlık. Ben tarihçiyim, hem Türk tarihi ve medeniyetinin hem de dinimizin en büyük özelliği az tüketmek üzerinedir. Dinimiz der ki, 'Çok yeme kalbin kararır' der. İstanbul'un Türk evlerine bakarsanız lego gibi evler bunlar. Yani 'yeteri' kadar.

Bizim medeniyetimizin bugün yeşil ve iklim meselesinde en ateşli hassasiyet gösterenlerin ve bunun çözümü için gayret gösterenlerin kurduğu cümle şudur. 'Yeteri kadar'. Anahtar kelime budur. Evlerimize bakın, yeteri kadar.

2000'li yılların başında bi makale okumuştum. '0 atıklı binalar yapabilir miyiz' diye bakılmış. Karıncaların hayatı incelenmiş ve tüketme sistemi üzerinde ısıtması yok soğutması yok ama kışın sıcak yazın soğuk bir bina yapmışlar.

Annelerimizden bizi geçirilen şey yeteri kadar. Yani bu cümle üzerinden icraatlar yapabiliriz. İstanbul'a ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler çalışırsanız İstanbul'a diğer şehirlere hizmet ederseniz işte böyle rekabet üzerinden birlikte devam ederiz ve 13. Cumhurbaşkanını Millet İttifakı'ndan seçeriz.