Davutoğlu’ndan İşadamlarına CHP Çıkışı!

Davutoğlu’ndan İşadamlarına CHP Çıkışı!
Sarıyer'de işadamlarıyla biraraya gelen Başbakan Davutoğlu "CHP'nin vaatlerine niçin karşı çıkmıyorsunuz" diye çıkıştı.Başbakan Ahmet Davutoğlu, işadamı Ali Kibar’ın İstanbul Sarıyer Baltalimanı’ndaki evinde iş dünyasının...

Sarıyer'de işadamlarıyla biraraya gelen Başbakan Davutoğlu "CHP'nin vaatlerine niçin karşı çıkmıyorsunuz" diye çıkıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, işadamı Ali Kibar’ın İstanbul Sarıyer Baltalimanı’ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleriyle biraraya geldi.

Pazartesi gecesi gerçekleştiği öğreniler buluşmada Davutoğlu, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarıyla sürpriz bir zirve yaptı. Fortune Türkiye’nin haberine göre iş insanları ile Başbakanın buluşmasında gündem maddeleri arasında HDP ve asgari ücret vaatleri de vardı.

BULUŞMADA KİMLER VARDI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, iş insanlarının sorularını yanıtladığı ve şikayetlerini dinlediği toplantıya; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, MUDO A.Ş kurucusu Mustafa Taviloğlu, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu,  Karamancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karamancı, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da aralarında bulunduğu 40’a yakın iş insanı katıldı.

ASGARİ ÜCRET VAATLERİNE ALİ KOÇ YANITI

Yine Fortune Türkiye’nin iddiasına göre Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSİAD’ı bu konuda sessiz kalmakla eleştirdi. İşadamlarına bu konuya tepki göstermediklerini belirterek sitem etti. TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç Başbakan’a seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi.

TOPLANTI SABAHA KADAR SÜRDÜ

Başbakan ile işadamlarının toplantısı yaklaşık üç saat sürdü ve sabah saat 02:00’ye kadar devam etti. Toplantıda; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de hazır bulundu.