Davutoğlu: AKP Üzerine Psikolojik Operasyon Yapılıyor

Davutoğlu: AKP Üzerine Psikolojik Operasyon Yapılıyor
Başbakan Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. AKP Lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Davutoğlu seçim öncesi...

Başbakan Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

 AKP Lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Davutoğlu seçim öncesi meydanlarda dile getirdiği,  ‘AKP üzerinde psikolojik operasyon yapılıyor’ iddiasını yineledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Olabilecek senaryolar konusunda ve alınabilecek kararlar konusunda istişarelerimizi başlattık. Birincisi, nihai otorite millettir. Millet iradesi esastır. Ak Parti hangi neticeyi almış olursa olsun, AK Parti tartışma yapmamıştır. Mahalli seçimlerde yüzde 38 olduğunda da, Sayın cumhurbaşkanımız aynı tutumu sergilemişti. Milli irade esastır. Milletimize saygı duyarız. AK Parti milli iradeyle yükselmiştir, milli iradeyle yükselmeye devam edecektir. Hürriyet’ten alınmıştır

Bu çerçevede şunu da ifade etmek isterim. Seçim kampanyası süresince bazı partiler, AK Parti tek başına iktidar olursa, bu seçimi tartışmaya açacaklarını işaret eden açıklamalarda bulundular. Yani eğer biz barajı geçmezsek, sivil itaatsizlik yaparız diyen partiler oldu. Türk demokrasisini tartışmaya açmak isteyenler oldu. Türkiye’de seçimin güvenilirliği gibi konuları tartışmaya açmak isteyenler oldu. Şu anda tartışmasız şeffaf seçim yapılmış olması dahi, önce demokrasinin sonra AK Parti iktidarlarının başarısıdır.

“MİLLETE KÜSKÜNLÜK OLMAZ, SİTEM EDİLMEZ”

Biz her zaman milli iradenin kararına saygı duyduk. Millete küskünlük olmaz, sitem edilmez. Millet amirdir, devlet memurdur. Amir olan millettir. O kararın gereğini yapacak olan da bizleriz.

“HİÇBİR PARTİ 81 İLDE MİTİNG YAPAMADI”

İkinci husus, seçimler bir kez daha göstermiştir ki AK Parti milletin omurgasıdır. Bugün her zamankinden daha fazla önemlidir. Seçim tablosuna baktığımızda Türkiye’nin her yerinde olan yegane partinin AK Parti olduğunu gösterdi. 81 vilayetimizde mitingler yaptık. Bizim dışımızda hiçbir parti 81 ilde miting yapma başarısı göstermedi.

“YEGANE TÜRKİYE PARTİSİ AKP’DİR”

Hepimiz muhasebe yapacağız. Onun için bir aradayız. Hem siyasi geleceği muhasebe edeceğiz, hem de partimizin öncü konumunu bir kez daha teyiden burada konuşacağız. Hangi istatistikler alınırsa alınsın, yegane Türkiye partisi AK Parti’dir. Bir partinin sloganı vardı, Türkiyelileşme diye, başka partiler bölgesellikten çıkmak diye, yegane parti AK Partidir.

Birinci olmadığımız illerde de ikinci partiyiz, nadiren de üçüncü parti konumu. Genelde birinci parti niteliğini koruduk. AK Parti’nin baskın karakteri, bütün ülke haritasında ortaya konmuştur. Ana muhalefet partisi 10, MHP 1, HDP 14 ilde birinci parti oldu. Biz beş ilde milletvekili çıkaramadık, ana muhalefet partisi 37 ilde vekil çıkaramadı.

“37 İLDE TEMSİL EDİLMEYEN BİR PARTİNİN ÜLKEYİ İDARE ETME İDDİASI OLAMAZ”

Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrasında aldığı oran itibariyle de herhalde başını iki elinin arasına alıp, haritayı iyi okuması lazım. Hatta haritayı çalışma masasının en görünür yerine koyup tekrar tekrar bakması lazım. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ülkeyi idare etme iddiası olamaz. Ana muhalefet partisi boşluğu var ülkede.