Cumartesi dağıtılan siperlikler, "Yarın tekrar kullanılacak" denilerek toplandı

YKS maratonu bitti ama tartışmalar sürüyor. Bazı sınav yerlerinde öğrencilerin sağlıklarının hiçe sayıldığı yönünde çok çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

"Siperliği dönüşümlü takın" skandal sözlerin İzmir Buca'daki İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi'nde söylendiği iddia edildi.

Covid-19 tanılı kişilerin sınava alındığı salonda önlemler yetersiz kaldı. Yaşananları Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım Halk Tv'de Dilan Alp'in sunduğu öğle bülteninde açıkladı.

Benzer bir skandal ise Adana Seyhan Saniye-Hüsamettin Özaltın Ortaokulu'nda yaşandı. Cumartesi yapılan TYT oturumunda Covid-19 tanılı öğrencilerle, hapishaneden gelen hükümlüler aynı salonda sınava girdi.

Cumartesi dağıtılan siperlikler, "Yarın tekrar kullanılacak" denilerek toplandı

Gözetmenler ise durumu salona geldiklerinde fark ettiler. Eğitim-İş Genel Başkanı Yıldırım, iddiaları açıklarken dağıtılan  siperliklerin toplandığını ve gerekçe olarak da "Yarın tekrar kullanılacak" cevabının verildiğini anlattı. Yaşananların ardından sağlığını düşünerek sınava girmek istemeyen öğretmenleri̇n i̇se ÖSYM tarafından görevlendirilen bina sorumluları tarafından tehdit edildiği iddia edildi.

Orhan Yıldırım tüm bu yaşananları "Zamanlama, önlem, yöntem bakımından Milli Eğitim Bakanlığı doğru bir tavır sergileyememiştir. Hazırlıklar yetersizdir. Umarız bu eksikleri yapanlar hakkında soruşturmalar açılır" sözleriyle değerlendirdi. 

Etiketler :