CHP'li Tanrıkulu:Erdoğan'ın Ayarı Yok,Ayarsız

CHP'li Tanrıkulu:Erdoğan'ın Ayarı Yok,Ayarsız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, siyaset yapmakla suçladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Erdoğan'ın ayarı yok, ayarsız. Anayasalar, yasalar ayarsız Cumhurbaşkanına göre yapılmaz" sözleriyle eleştirdi.CHP...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, siyaset yapmakla suçladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Erdoğan'ın ayarı yok, ayarsız. Anayasalar, yasalar ayarsız Cumhurbaşkanına göre yapılmaz" sözleriyle eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu beraberinde CHP Gaziantep Milletvekilleri Ali Serindağ ve Mehmet Şeker ile birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yarın Gaziantep'te yapacağı mitinge ilişkin bilgiler veren Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı meydanlarda siyaset yapmakla suçladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van'a gittiğini ve bu kentte OHAL ilan edildiğini savunan Tanrıkulu, "Erdoğan kendi atadığı vasisi altında olan Davutoğlu'na güvenmiyor. Davutoğlu'nun performansı ortada. Atanmış bir başkan gibi sağa sola gitmeye çalışıyor. Meydanlarda performansı nerdeyse sıfır. O nedenle Erdoğan devreye girdi. Şimdi Erdoğan neden siyaset yapıyor, yapmıyor tartışmasına girmeyeceğim. Ama tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı bizzat tarafsız olmayacağını kendisi ifade etti. Buna karşı bir mekanizma var mı yok mu tartışması yapıldı. Erdoğan'ın ayarı yok, ayarsız. Anayasalar, yasalar ayarsız cumhurbaşkanına göre yapılmazlar" dedi.

ERDOĞAN CHP İKTİDARINDA DURAMAZ

Seçimlerde CHP'nin iktidara geleceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevi bırakacağı iddiasında da bulunan Tanrıkulu şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanın o çok istediği otoriter yönetim Türkiye'de olmayacak. Kendisi başkan olmayacak. 5 yıl da cumhurbaşkanlığını sürdüremeyecek. Karşısında demokrasiye inanmış bir CHP iktidarı olacak. Özlediği başkanlık olmayacak. Kendi iradesi ile çekilecek. Demokrasiye, özgürlüğe, adalete inanmamış bir cumhurbaşkanının kendi iradesi ile orada kalacağını sanmıyorum. Demokratik bir iktidarın karşısına o da durmaz. Ya ona tabi olur, bu gidişatla tabi olmayacağına göre iradesiyle orada duracağını sanmıyorum."

AK PARTİ'NİN A'SI DA K'SI DA GİTTİ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın İstanbul'da katıldığı bir toplantıda hukukun su ve ekmek kadar topluma gerekli olduğunu söylediğini ifade ederek AK Parti'yi eleştiren CHP'li Tanrıkulu şöyle devam etti:

"13 yıldır iktidardalar, su kadar ekmek kadar hukuka da ihtiyaç olduğunu Ali Babacan ifade ediyor. Bunu biz söylesek 'hayır öyle değil' derler. Ama bizzat kendileri söyleme durumuna düştüler ve Türkiye'yi, kendi iktidarlarını çok iyi özetleyen bir durum. Bu sözlerin üzerine söylenecek çok bir şey yok. O nedenle AK Parti'nin artık gitmesi, CHP'nin iktidara gelmesi lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başındaki adalet Ali Babacan'ın deyimiyle sıfırlanmış durumda. Kalkınmayı da Bilal sıfırladı. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin A'sı da, K'si de gitti. Sadece parti olarak var o da koalisyon ve o koalisyon da dağılmak üzere."

DİYARBAKIR VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALIYDI

TBMM Başkanlığı'na Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Selahattin Demirtaş ve Meral Akşener ile ilgili 2 soru önergesi verdiğini ifade eden Sezgin Tanrıkulu sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti'nin seçim sürecinde hedefi kaos yaratmak ve kaos ortamında kendi iktidarlarını sürdürecekleri bir zemin yaratmak. 2011 seçimlerinde de aynı kaset komplosunu yapmışlardı. Şimdi yine ona zemin hazırlayacak sözler söylüyorlar. Ahlaksızca söylüyorlar ve bundan medet umuyorlar. Böyle bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Gözleri iktidardan başka hiç bir şey görmüyor. Kendi iktidarlarının devamı için her şeyi yapabilirler. CHP Genel Başkan yardımcısı olarak bu sabah itibariyle TBMM Başkanlığı'na Başbakan'ın yanıtlaması amacıyla iki soru önergesi verdim. Selahattin Demirtaş ve Meral Akşener ile ilgili. Bir siyasi partinin genel başkanının, milletvekilinin evine polis gidiyorsa, kapıda 10-15 dakika sorguluyorsa ve halen o vali ve emniyet müdürü görevdeyse bundan kim sorumlu? Bu duruma HDP tepki vermeyecek biz vereceğiz demokrasi böyle gelişir. Onların hukukunu biz koruyacağız. Bizimkini onlar koruyacak. Meral Akşener, Davutoğlu'na seslendi; 'benim hukukumu sen koruyacaksın' dedi ama Davutoğlu'nun daha ağzından bir laf çıkmadı. Bu mudur siyaset, bu mudur ahlak?"