CHP’li Kaboğlu'ndan MKE'nin anonim şirket olmasına tepki: Siyasi bekaları için kullandılar

CHP’li Kaboğlu'ndan MKE'nin anonim şirket olmasına tepki: Siyasi bekaları için kullandılar
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nu (MKEK) anonim şirketine dönüştüren ve TBMM Genel Kurulu'da iki günde kabul edilen kanun teklifi için tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Grup Sözcüsü, Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu; TBMM Genel Kurulu’nda iki gün içinde yasalaşan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi’ni değerlendirdi. 

Kaboğlu, çıkarılan kanunla “MKE’nin; ülke savunmasının temel bileşenlerinden biri olmasına karşın, yurtseverlik konusunda ‘mangalda kül bırakmayan’ AKP-MHP ikilisi tarafından kamu hukukundan özel hukuk alanına kaydırıldığını” belirtti.

MKE’de kamu görevlilerinin çalışmayacağını ama yabancı uyruklu personelin istihdam edilebileceğini aktaran Kaboğlu, AKP-MHP ittifakının milli ve yerli söylemlerinin tutarsız olduğunu vurguladı.

Kaboğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“MKE’nin, Türkiye Devleti’nin güvenliği ve bekası açısından taşıdığı temel önemi ortadayken, kendilerini vatan aşığı ilan edip, siyasi hasımlarını terörist olarak yaftalayan Cumhur İttifakı genel başkanları ve çevrelerinin savunma sanayiinin belkemiği olan bir kurumun kamusal niteliğinin bütünüyle korunması söz konusu olduğunda, unuttukları bağımsızlık ve ulusal güvenlik gibi kavramları kamu yararına değil sadece kendi siyasi bekalarının temini için kullandıklarını ortaya koydu.”

Kaboğlu, düzenleme ile anayasanın öngördüğü kamu yararı ölçütünün de ihlal edildiğini ve ulusal birikimlerin günbegün yok edildiğini belirtti. Kaboğlu, “Türkiye’nin, yurtseverliğe, hukuka ve demokrasiye ihtiyacı; her zamankinden daha çoktur” dedi.

ANKA

Fotoğraf: AA

 

Etiketler :