CHP'den Batı İlçelerine Çıkarma

CHP'den Batı İlçelerine Çıkarma
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre başta olmak üzere birçok beldeyi ziyaret etti.Batı ilçelerine konvoy düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre...

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre başta olmak üzere birçok beldeyi ziyaret etti.

Batı ilçelerine konvoy düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre başta olmak üzere birçok beldeyi de ziyaret etti. Konvoy halktan yoğun ilgi görürken, Demre’de düzenlenen mitinge de yüzlerce vatandaş katıldı. Mitingde CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve mitinge katılan Milletvekili Adayları kısa konuşmalar yaptı.

ÜLKEMİZİN İHTİYAÇLARINI BİLEREK YOLA ÇIKTIK

CHP’nin Demre’de düzenlediği mitingde konuşa CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, her şeyin hesabını kitabını yaptıklarını ve ülkenin neye ihtiyacı olduğunu bilerek yola çıktıklarını kaydetti. Çıktıkları yolun o bilenen AKP yolu olmadığını vurgulayan Esen, “Beraber yüründüğü söylenen ama halkın yolun kenarında kaldığı yollardan değil. Biz sizlerle el ele omuz omuza bir yola çıktık. Çıktığımız yolun adı yeni bir ekonomi kalkınma modeli ile Türkiye’yi yaşanabilir, sizlerin de refah içinde yaşadığı bir ülke haline getirmek… Bizim bundan başka bir yolumuz yoktur bu böyle bilinsin. Cumhuriyet Halk Partisinin yapacakları ile ilgili, projeleri ile ilgili ortaya koyduğu, seçim bildirgesi, sadece seçim çalışmalarını içeren bir bildirge değil aynı zaman bir hükümet programıdır ve bu ciddiyetle hazırlanmıştır. Bu topraklar her birimizin refah içerisinde yaşayacağını sağlayacak kaynaklara sahiptir. Hangi kaynakla bizim bunları yapacağımızı sorgulayanlar, bu kaynağı değil önce kendilerini ve kaynakların başında oturan idarecileri, yöneticileri sorgulasınlar. Kendileri için kaynak, çerez parası oluyor, halka gelince devlete yük olacağı söyleniyor. Önce bunları sorgulasınlar.” dedi.

EŞ BAŞBAKAN SADECE TÜRKİYE’DE VAR

Demre’de düzenlenen mitingde konuşan CHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Akaydın, AKP’nin, dünyada hiçbir örneği olmayan bir sistemi Türkiye’ye yerleştirdiği belirterek, “HDP’nin eş başkanı var iki tane ama dünyada hiç eş başbakan yok. Eş başbakan bir tek Türkiye’de var. Başbakan kimdir bilmiyoruz. Ahmet Davutoğlu mu, yoksa Tayyip Erdoğan mı? Demek ki Türkiye’ye bir tek başbakan yetmiyor iki tane başbakan var bundan bu çıkıyor” diye konuştu.

NEYİN BÜYÜMESİNİN DEVAMI?

AKP’inin ‘büyümeye devam’ seçim sloganının içinin boş olduğunu kaydeden Akaydın, Türkiye’nin son 13 yılda ortalama ekonomi büyümesinin cumhuriyet tarihinin en düşük büyüme oranlarına sahip olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin geçen yıl hiç büyümediğini dile getiren Akaydın, “Kendileri çok güzel büyüyor ama Türkiye yerinde sayıyor hatta geriye gidiyor” dedi. Akaydın, “Büyümeye devam diyorlar. Geçen yılı 2,9 büyüme ile kapattık. Cumhuriyet tarihinin 1923’ünden 2002’ye kadar ki büyüme ortalaması yüzde 5’tir. Savaşlar görmüş ihtilaller görmüş ama yine de ortalama büyüme yüzde 5 iken Türkiye’de son 13 yılın büyümesi yüzde 5’in altında. Ama geçen yıl hiç büyümemişiz hatta gerilemişiz. O zaman neyin büyümenin devamı? Cumhurbaşkanı mikrofonu her eline aldığında 70 sene önceye gidiyor. Turgut Özakman’nın kitabını okumadıysa okusunlar, orda yazıyor, Türkiye’nin savaş yılları dahil, 1929 ekonomi buhranı dahil büyüme hızı yüzde 20’dir. O zaman neyin büyümesinden bahsediyorlar şimdi. Bunlar zırvalıktan başka bir şey değil.

MÜSLÜMANLIĞA İHANET EDİYORLAR

Cumhurbaşkanının ve AKP’nin dini suiistimal ederek Müslümanlığa ihanet ettiğini söylene Akaydın, şu şekilde konuştu; “ Biz kefenimizi giydik de yola çıktık diyorlar. Hepimiz bir gün o kefeni giyeceğiz. O zaman bu neyin mağduriyeti. İnsan gibi giyinip halkın arasına çıksanıza… Bunlar bu şekilde dine de Müslümanlığa da ihanet ediyorlar. Bakın Müslümanlıkta en ağır günah Allah’a şirk koşmaktır. Bunların bir milletvekili kalkıp diyor ki yüce Allah’ın vasıfları Tayyip’te var. Bu Allah’a şirk koşmaktır. Diğer büyük günah ne? Kul hakkı yemektir. Bunlar kul hakkının daniskasını yedi.”

Düzenlenen konvoya CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, CHP Kemer, Kumluca, Finike ve Demre İlçe Örgütleri, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP Antalya Milletvekili Adaylarından, Mustafa Akaydın, Figen Albuga Çalıkuşu, Rafet Zeybek, Nusret Bayar, Deniz Filiz, Sevindik Gizli, Cavit Arı ve İbrahim Keser katıldı.