CHP: Kim Terörle Yan Yana Ortaya Çıktı

CHP: Kim Terörle Yan Yana Ortaya Çıktı
Öztrak, "MİT TIR’ları içindeki silahlar, terörle kimin yan yana olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanının kişisel gündemine ve kariyer planına karşı çıkan...

Öztrak, "MİT TIR’ları içindeki silahlar, terörle kimin yan yana olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanının kişisel gündemine ve kariyer planına karşı çıkan herkesi “düşman” ilan ettiğini belirterek, “Görüntüleri kamuoyuna yansıyan Adana’daki MİT TIR’ları içindeki silahlar, terörle kimin yan yana olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır” dedi.

Öztrak yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Erdoğan’ı “namusu ve şerefi üzerine” ettiği Cumhurbaşkanlığı yeminini çiğnemekle suçlayan Öztrak, Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanını bir kenara iterek meydanlarda başkanlık koltuğu isteyen Erdoğan’ın durumunun “ibretliktir” olduğunu ifade etti.

-“İNSANİ GELİŞMİŞLİKTE İLK 20 ÜLKENİN 16’SI PARLAMENTER DEMOKRASİYLE YÖNETİLİYOR”-

“Aş, iş ve geçim sorunları yerine, halkımızın gündeminde olmayan tartışmaları gündeme getirerek kendilerine koltuk devşirmek isteyenlerin çabaları boşadır” diyen Öztrak, “G-20 ülkelerindeki yönetimleri yalan yanlış örnek göstererek kendince başkanlık sistemini şirin göstermeye çalışan Sayın Cumhurbaşkanı, dünyada birinci ligi temsil eden Birleşmiş Milletler İnsani Gelişmişlik Endeksindeki ilk 20 ülkenin yönetimlerine de bir bakmalıdır” dedi.

Dünya’da insani gelişmişlikte en tepede yer alan 20 ülkenin 16’sı parlamenter demokrasi ile yönetilirken, 2’sinin başkanlık, 1’inin ise yarı başkanlık sistemiyle yönetildiğini kaydeden Öztrak, “Buna karşın insani gelişmişlikte en dipteki 20 ülkenin 15’inde başkanlık, 4’ünde yarı başkanlık sistemi vardır. Dolayısıyla kendisi için “Türk tipi Başkanlık” isteyen Sayın Cumhurbaşkanı, ilkin bu tabloyu milletimize izah etmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

-ADANA’DAKİ MİT TIRLARI-

Cumhurbaşkanının bu kişisel gündemine ve kendi kariyer planına karşı çıkan herkesi “düşman” ilan ettiğini savunan Öztrak, “Şimdilerde arasının bozulduğu Pensilvanya’ya geçmişte ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen, Oslo’da terör örgütüyle özel temsilcisini görüştüren Cumhurbaşkanı’nın, bu konuda muhalefet partilerine söyleyebileceği tek bir söz dahi yoktur. Kaldı ki, bugün görüntüleri kamuoyuna yansıyan Adana’daki MİT TIR’ları içindeki silahlar, terörle kimin yan yana olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır” dedi.

-“GÜNCELLEME 7 HAZİRAN’DA”-

“Sayın Cumhurbaşkanının ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Milyonları yoksulluğa terk edip, kendi saltanatları için yaptıkları harcamaları ‘çerez parası’” olarak görenleri, halkımızı borca batırıp yandaşları ve akrabaları trilyoner yapanları bu millet de unutmayacaktır” diyen Öztrak şöyle devam etti:

“Halkımız 7 Haziran’da gereken güncellemeyi yaparak yaşanacak bir Türkiye’ye ‘merhaba’ diyecektir. Yaşanacak Türkiye’de, herkes Anayasa’da çizilen yetki ve sorumluluklarını bilecek, herkes hukuk ve adalet önünde aynı seviyede olacaktır. Yolsuzluğa bulaşmış olanlar, kul hakkı yiyenler hukuk ve adalet önünde hesabını verecektir. İnsani yardım adı altında komşu ülkelere mermi ve silah gönderip yüzbinlerce Müslümanın kanına girenler bunun hesabını verecektir. ‘Çerez paraları’ kişisel saltanat için değil, millet için harcanacaktır. Açlıktan ve soğuktan hiç bir bebek yaşamını kaybetmeyecek, hiç bir anne çocuklarına bakamadığı için yaşamına son vermeyecektir. Geleceğimiz, umudumuz gençlerimiz nitelikli iş ve istihdama kavuşacak yarınlarımız güvence altına alınacaktır.”