CHP: Bu Cinayeti Engelleyin!

CHP: Bu Cinayeti Engelleyin!
CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı, hastane arazisine yapılan inşaatın durdurulmasını istedi.CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı, hastane yapılması için ayrılan araziye yapılan inşaatın durdurulmasını istedi. CHP'li Gamze Öztürk,"Mahkeme,...

CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı, hastane arazisine yapılan inşaatın durdurulmasını istedi.

CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı, hastane yapılması için ayrılan araziye yapılan inşaatın durdurulmasını istedi. CHP'li Gamze Öztürk,"Mahkeme, burada yapılan inşaatın durdurulması için karar verdi. Bu kararın hemen uygulanmasını ve inşaatın durdurulmasını istiyoruz'' dedi.

İstanbul'un Sancaktepe İlçesi'ne bağlı Veysel Karani Mahallesi'nde hastane yapılması için ayrılan alanın SİNPAŞ adlı firmaya satılması sonrası dava açan ve yürütmeyi durdurma kararı aldırtan CHP'liler eylem yaptı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Gamze Öztürk ve CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel ve Mahmut Tanal'ın da katıldığı basın açıklamasında, "Burada bir hukuk cinayeti işlenmek isteniyor. Bu cinayeti engelleyin'' denildi.

Veysel Karani Mahallesi'nde hastane yapılması için ayrılan alanın bir süre önceSİNPAŞ adlı firmaya satıldığını belirten Öztürk, "Meclis üyesi arkadaşlarımızÖzgen Nama ile Hakkı Sağlam, bu hukuksuzluğu mahkemeye taşıdı. Mahkeme, hastane için ayrılan alanda konut yapılamayacağına hükmetti. Buradaki inşaat hemen durdurulmalı ve şirket burayı hemen boşaltmalıdır'' dedi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin SİNPAŞ'ın bu alandaki inşaatının durdurulması için verdiği kararı basına gösteren CHP Sancaktepe İlçe BaşkanıGamze Öztürk, "Mahkeme kararına rağmen, kamyonlar hala hafriyat toprağı taşıyor, inşaat tüm hızıyla sürüyor'' ifadesini kullandı. Öztürk, bölgenin konuta değil, hastaneye ihtiyaçı olduğunu da belirtti.

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever'in de katıldığı basın açıklaması, CHP'lilerin inşaatın yapıldığı alandaki incelemesiyle son buldu. CHP'liler, inşaatın durdurulması için kampanya yapacaklarını belirtti.

Öte yandan, inşaat alanında inceleme yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bu alan, hastane yapılması için ayrılmıştı. Ancak bir gecedeSİNPAŞ'a devrettiler. Onlar da lüks konut yapıyor. Halkın hastane ihtiyacı ise gözardı ediliyor. SİNPAŞ şu an burada işgalci konumundadır'' dedi.

Gerçek Gündem