CHP Adana İl Başkanlığı'na asılan '128 Milyar Dolar Nerede' afişi söküldü

CHP Adana İl Başkanlığı'na asılan '128 Milyar Dolar Nerede' afişi söküldü
CHP Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında Merkez Bankası rezervlerinde kaybolan 128 milyar doların akıbeti soruldu. Söz konusu afiş iki saat sonra polisler tarafından kaldırıldı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pankartın kaldırılmasına tepki göstererek “Türkiye’nin dört bir yanında astığımız pankartlar hukuksuz bir şekilde, gece yarısı baskınlarıyla kolluk kuvvetleri tarafından indiriliyor. Bizim sorduğumuz ve Türkiye’nin yanıtını beklediği soru çok açık. Merkez Bankası’nın rezervlerinden gizlice eritilen 128 milyar doları ne yaptınız” diye sordu.

Burhanettin Bulut, “İktidar, ‘yarası olan gocunur’ misali sorumuzu yanıtlamak yerine, bu konunun gündemde tutulmasını engellemeye çalışıyor. Sorumuza çelişkili yanıtlar veriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce 'kasada duruyor' sonra 'pandemide kullandık' dedi. İktidar, pankartlarla uğraşacağına 123 milyar doların nerede olduğunun hesabını versin. Dilimizde tüy bitse de onlar yanıtlamasa da rahatsız olsa da sormaya devam edeceğiz” dedi.

 

Etiketler :