Cezaların ardından Gezi annelerinden tepki

Cezaların ardından Gezi annelerinden tepki
Gezi eylemleri sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Gezi Parkı davasından çıkan sonuca ilişkin açıklamalarda bulundu. Anne Korkmaz, "Verilen bu karar tekrar çok canımızı yaktı maalesef. Bütün davalarda olduğu gibi bu davada da yine adaletli bir karar çıkmadı" dedi.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

'Adaletli bir karar çıkmadı'

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, verilen hapis kararlarına tepki gösterdi. Gazete Duvar’a konuşan Emel Korkmaz, "Verilen bu karar tekrar çok canımızı yaktı maalesef. Osman Kavala’nın bu kadar süre adaletsizce yargılanması, cezaevinde tutulması çok yanımızı yaktı. Diğer isimlerin de. Maalesef adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz. Bütün davalarda olduğu gibi bu davada da yine adaletli bir karar çıkmadı" ifadelerini kullandı.

'Özgürlüklerinin sonlandırılmaması için sokaklardaydılar'

Gezi eylemlerinin barışçıl olduğunu söyleyen Emel Korkmaz, "Çocuklar, insanlar özgürce yaşamak, istedikleri adaletli bir ülkede yaşamak için sokaklardaydılar. Ağaçların katledilmemesi, insanların özgürlüklerinin sonlandırılmaması için sokaklardaydılar. Ben bunu her zaman dile getirmeye devam edeceğim. Maalesef bu ülkede adaletin olmadığını çocuklarımızın canını alarak, bizim canımızı yakarak, bu kararlarla bir kez daha gösterdiler" diye konuştu.

Gülsüm Elvan: Bunlar gidecek, gezi kalacak

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanıp 9 ay komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise Dokuz8 Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün bir adaletsizliğe daha uğradık. Aslında şaşırmadık. Hala çocuklarımızın katili ellerini kollarını sallayıp gezerken bugün bizim avukatımızı aldılar. Mücella ablayı aldılar. Bu haksızlık bu adaletsizlik nereye kadar sürer? Bunlar gidecek, Gezi kalacak."