Çetin Doğan'dan 28 Şubat davası iddiası: FETÖ'nün ürettiği sahte belgeyle mahkum edildim!
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir'in de bulunduğu 14 sanığa verilen mahkumiyet kararlarını onadı. Dairenin kararı, yargılamayı yapan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek. Mahkeme de cezası onanan sanıklar hakkında, cezanın 3 yıldan fazla olması nedeniyle yakalama kararı çıkaracak. Sanıklar daha sonra cezaevine konulacak.
Aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal’ın da bulunduğu 21 sanık, “darbeye teşebbüs” suçundan müebbet hapse mahkum edilmişti.
Aldığı ceza nedeniyle hapse girmesi muhtemel olan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, kararın ardından Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey'e konuştu. Görüşmenin detaylarının detayları HalkTv ekranlarında yayınlanan Perdenin Önü Arkası programında masaya yatırıldı.
Orgeneral Çetin Doğan ile 28 Şubatın yıl dönümünde röportaj yaptığı dile getiren Özbey, Doğan'ın röportajdaki sözlerini şöyle aktardı:
"Son günlerde yandaş medyada 28 Şubat sürecinin gündeme getirilmeye başlanması Yargıtay safhasındaki davanın incelemeye alındığının işaretidir"
Özbey sözlerine şöyle devam etti: "Aslında Çetin Doğan'ın iddiası şu. 'Genelkurmay Başkanlığı, ‘Gizli’ gizlilik derecesine sahip evrakın dışarıya sızdırılmasına karşı bir önlem olarak 5 Kasım 2002 tarihinden itibaren ‘evrak güvenlik numarası’ uygulamasına geçmiştir. Bu tarihten itibaren Genelkurmay Karargâhı dışına yayımlanan evrak ‘numaratör’ ile kaşelenmeye başlanmıştır. Kumpasçıların 1997 tarihini taşıyan, ürettikleri ve amaçlarına uygun olarak tahrif ettikleri gerçek belgeler üzerinde ‘evrak güvenlik numarası’ bulunmakta. Genelkurmay Başkanlığı arşivindeki bütün gerçek belgelerde ise 2002 yılı öncesinde yayımlanmış hiç bir belgede doğal olarak evrak güvenlik numarası bulunmamaktadır'"
Özbey, Çetin Doğan'ın 28 Şubat davasında aleyhine kullanılan belgelerin FETÖ tarafından üretildiğini söylediğini aktardı.
Yargıtay'ın onama kararı ardından Çetin Doğan'ı yeniden aradığını aktaran Özbey: "Çetin Doğan Paşa aynı iddiasının arkasında duruyor. 'Bu dava hiç bir somut delile dayanmıyor. Mahkeme sahte belgelerle bir mahkumiyet kararı verdi. Bilirkişi FETÖ'den kaçak. ODTÜ'den başka bir bilirkişi heyeti inceledi. Onun raporuna itibar edilmiyor' dedi. Peki bundan sonra ne olacak diye sordum. 'Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Sonra nereye kadar gidilmesi gerekiyorsa' diyor ve buradan bizim aracılığımız ile soruyor; 'Bu kin, nefret niye? Bunlarla o hesapları yapmak safları sıklaştırmaktır. Utanç verici manevralardır.'
Doğan şöyle bir cümle kullanıyor; 'Ben 'Balyoz' için de aynı cümleyi söylemiştim. Bu dava da Balyoz gibi yardım, yataklık edenler cezalandırılınca ancak bitecek' " dedi.
Yargıtay'dan Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın cezalarına onama
Balyoz davası 'sahte deliller' gerekçe gösterilerek bozuldu
'Balyoz' davasından yeniden darbe çıkarıldı