Cemaat ve tarikatların hedefindeki ilahiyatçı Mustafa Öztürk isyan etti

Cemaat ve tarikatların hedefindeki ilahiyatçı Mustafa Öztürk isyan etti
İlahiyatçı kimliğiyle katıldığı konferanslarda cemaat ve tarikatlara yönelik eleştirileri nedeniyle hedef haline getirilen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından isyan etti.

Cemaat ve tarikatlara yönelik eleştirileri nedeniyle hedef haline getirilen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Karar gazetesindeki yazarlığına son verdiğini açıklayarak, kedndisine yöneltilen eleştirilere isyan etti. 

'Cinnet noktasındayım'

Sosyal medya hesabı Instagram'dan açıklamalarda bulunan Mustafa Öztürk, "Tefsir çalışmasını bıraktım. Karar gazetesinde yazmayı bıraktım. Medyascope programını da bıraktım" ifadelerini kullandı.

Mustafa Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Cinnet noktasındayım; zira lanet olası dinbazların bizi kafir, müşrik, ateist diye yaftalamaları üzerinden hem dindarlardan hem de din alanında çalışıp çabalamaktan artık iğrendim. Bu vesileyle duyurmak isterim ki

1- Tefsir çalışmasını bıraktım

2- Karar Gazetesinde yazmayı bıraktım

3- Medyascope programını da bıraktım

Bundan böyle din de kitap da hepten sizindir; tepe tepe kullanın ama artık beni rahat bırakın..."

143109963-1.png

Ne olmuştu? 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir profesörü olarak çalışan Mustafa Öztürk, 2019’da yaptığı bir konuşmasında ifade ettiği bazı fikirler nedeniyle sosyal medyada ağır bir linçe uğramıştı. 

Öztürk, söz konusu konuşmasında 'vahiy' kavramının mahiyetini irdelemiş, tartışmaya açmış ve bu konuda düşünmeye sevk eden nedenleri örneklerle açıklamıştı. 

Bu konuşmasından sonra siyasal islamcı çevreler ve bazı dini yapılanmaları tarafından günlerce hedef gösterilmişti. Öztürk, üniversitedeki görevini bırakma kararı alarak emekliliğini istemiş ve aldığı davet üzerine akademik çalışmalarını yürütmek için Almanya'ya gitmişti.