Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı

Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a hakaret ettiği iddiası ve 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada bugün hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin izinsiz görüntülerinin çekildiği iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün başlandı. Duruşmaya, Canan Kaftancıoğlu ve taraf avukatları katıldı.

'Partime ve topluma karşı sorumluluklarım var'

Duruşmada savunma yapan Canan Kaftancıoğlu, “Ben, CHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapıyorum. Hem partime hem de topluma karşı sorumluluklarım var. Görevim gereği bazı nesnel gerçeklikleri toplumla paylaşmak ile yükümlüyüm. Katılan tarafa hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. İddianame içeriğinde benim yaptığım açıklamalar, katılan tarafa yönelik hakaret niteliğinde değildir. Mevcut duruma ilişkin bir tespit yaptım” dedi.

'Aynı olaya ilgili birden fazla dava açıldı'

Kaftancıoğlu’nun avukatı Hasan Fehmi Demir ise kovuşturmanın genişletilmesini talep ettiklerini ve tanık dinletmek istediklerini söyledi. Demir, “Müvekkil görevini yerine getirmiştir. Müvekkil hakkında aynı fiilden dolayı huzurdaki dava, Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açılmıştır. Bunun çarpıklığını savunmalarımızda ayrıntılı dile getireceğiz. 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de Üsküdar İlçe Başkanı hakkında ayrıca kamu davası açılmış. Tek fiilden dolayı ayrı ayrı dava açılmış oluyor” diye konuştu.

'Linç ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmüştür'

Şikayetçi Fahrettin Altun’un avukatı Cafer Tanrıkulu da “Sanığın müvekkil hakkında yapmış olduğu açıklama, düşünce ve ifade özgürlüğünü aşan hakaret içerikli ifadelerdir. Kaldı ki kaçak yapıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda müvekkil hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Hal böyleyken müvekkil, basın yoluyla kaçakçı ve dolandırıcı ilan edilmiştir. Sanık tarafından müvekkile yönelik linç ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmüştür” dedi.

Cumhuriyet savcısı, sanık avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi talebinin kabul edilmesini istedi.

Dava ertelendi

Mahkeme, sanık avukatının kovuşturmanın genişletilmesi talebinin kabulüne karar vererek davayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Canan Kaftancıoğlu’nun, 14 Nisan 2020’de yaptığı açıklamada Fahrettin Altun’a hakaret ettiği iddia ediliyor. Kaftancıoğlu’nun söz konusu söylemlerinin incitici ve tahrik edici nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, eylemin ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı öne sürülüyor. İddianamede, sanık Kaftancıoğlu’nun ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.