Büyükelçi tartışmasından sonra Bülent Arınç'ın sözleri yeniden gündem oldu: Soros baş tacımızdı

Eski TBMM Başkanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın geçen yıl bir televizyon programında yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Arınç programda George Soros'u, baş tacı ettiklerinden bahsederek, 'Bir kısım insanların ‘Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı' diyor.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, TV5 kanalında yayınlanan 'Ankara Bürosu' isimli programda, “Soros o zaman baş tacımızdı. Bir kısım insanların ‘Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı” sözlerini kullanmıştı.

Arınç programda, Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın 2002’deki Türkiye Danışma Kurulu Başkanı olan Nafiz Can Paker ile birçok görüşmeler yapıldığını belirterek o dönemde ‘Paker’in araştırmalarını done olarak kullandıklarını’ ifade ediyor.

Bülent Arınç ayrıca, söz konusu programda şu cümleleri kullanıyor:

“Can Paker bana 5 defa gelmiştir, Soros o zaman baş tacı ettiğimiz, şu an da baş tacı olan yerlerde. İnsanların vay Sorosçu diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı. Mesela ben hükümetteyken yaptığımız her şeyi savunurum, bugün de savunurum. Neden? Çünkü bunu beraber yaptık; inanarak yaptık”