Bulu'nun gönderilmesi için YÖK başkanı devreye girmiş

Bulu'nun gönderilmesi için YÖK başkanı devreye girmiş
İsmail Saymaz, bir gece yarısı kararı ile görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'nun görevden alınma sürecinin perde arkasını yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugün kaleme aldığı yazısında Boğaziçi Üniversitesi'ne ocak ayında atanan kayyum Melih Bulu'nun görevden alınmasının perde arkasını aktardı.

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Geçen hafta Bulu'ya yönelik intihal iddialarına ilişkin rapor YÖK'e ulaştı. Usulen bu raporlar YÖK'ün Denetim Kurulu'na havale edilir, görüş doğrultusunda savunma istenerek karar verilirdi.

Bu kez YÖK Başkanı Yekta Saraç inisiyatif aldı. Önceki gün YÖK Genel Kurulu'nu olağanüstü topladı. Toplantıda Bulu'nun görevden el çektirilmesi için görüş birliğine varıldı. Saraç, derhal Beştepe'ye giderek Erdoğan'ı bilgilendirdi. Bulu'nun devam etmesinin üniversiteye, YÖK'e ve Cumhurbaşkanlığı'na zarar vereceğini söyledi. Saraç'a göre yeni eğitim yılı beklenirse protestolar kitleselleşebilirdi.

Erdoğan da gece yarısı Bulu'yu görevden aldı.

YÖK kaynakları şöyle diyor:

“Bulu, otorite sağlayamadı. Eylemleri sönümlendiremedi. Düzeleceği yönünde kanaat oluşmadığı için inisiyatif kullanıldı.”

 

Etiketler :