Boğaziçi'nde düzenlenen 15 Temmuz anmasına Melih Bulu katılmadı, Prof. Dr. İnci konuştu

Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' isimli etkinliğe Prof. Dr. Melih Bulu'nun katılması bekleniyordu. Bulu görevden alınınca etkinlikte yer almadı. Melih Bulu'nun yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci etkinlikte yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rumelihisarı Şehitliği Nafi Baba Binası'nda 15 Temmuz'un yıldönümünde  '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' düzenlendi.

Serginin açılışına  Prof. Dr. Melih Bulu'nun da katılacağı açıklanmıştı. Ancak Bulu görevden alınınca etkinlikte yer almadı. Serginin açılışına Bulu'nun yerine velaketen atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ile rektör yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüoğlu, gaziler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  Etkinliğe katılanlar önce üniversite içerisinde bulunan Rumelihisarı Şehitliği'ne giderek, şehitlere dua okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' isimli etkinlikte 15 Temmuz 2016 gününe dair belgesel izletildi.  

'Çok anlamlı bir gün yaşadığımızı belirtmek isterim' 

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci "15 Temmuz'u anma vesilesiyle çok anlamlı bir günde bir araya geldik. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kalanlara sabırlar diliyorum. Gazilerimize minnetlerimizi arz ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi'nin sınırları içerisinde olan bu nadide ve bizim için çok kıymetli olan bir yerde bizim için bir araya gelmek Allah'ın bir lütfudur. Bizi onurlandıran Ankara'dan gelen misafirlerimize ve diğer misafirlerimize, herkese teşekkür ediyorum. Sağ olun, iyi ki geldiniz. Bu şekilde hem şehitlerimizi anma fırsatı bulabildik hem de 15 Temmuz anlamlı günü hatırlamak, onu anmak, onu unutturmamak ve bundan sonraki nesillerin de hatırlaması ve nasıl bir musibetle karşılaştığımızı ve bunun üstesinden nasıl geldiğimizi göstermek açısından çok anlamlı bir gün yaşadığımızı belirtmek isterim. O yüzden hepinize çok teşekkür ederim." şeklinde ifadeler kullandı. 

'15 Temmuz'da aslında bir dünya tarihi değişti'

Anma törenlerinin çok önemli olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu ise şunları dile getirdi:

"Avrupa kıtasındaki ilk Müslüman Türk mezarlığı burada İstanbul'un fethinin hazırlık sırasında görev alan aziz şehitlerimizin huzurunda bulunuyoruz. Bulunmaktan gurur duyuyoruz, onların sayesinde bugün burada huzur içinde yaşayabiliyoruz. Dünya tarihini 568 yıl önce değiştirdi buradaki şehitlerimiz. Bundan 5 yıl önce de 15 Temmuz'da aslında bir dünya tarihi değişti. O paralelliğe de dikkat çekmen lazım çünkü 15 Temmuz Destanı baktığınızda dünyanın bir takım güçlerinin desteklediği vatan hainliği operasyonun aziz Türk milletince geri püskürtülmesidir. Bugün bu milletimizin zaferini, dirayetini, kararlı duruşunu, azmini ve hainlere terör örgütlerine bu vatanı teslim etmediğimizi gösterdik. Şükranla anıyoruz"