Boğaziçi Rektörlüğü'ne vekaleten Prof.Dr. Mehmet Naci İnci atandı

Boğaziçi Rektörlüğü'ne vekaleten Prof.Dr. Mehmet Naci İnci atandı
Melih Bulu'nun görevden alınması üzerine, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. İnci, Melih Bulu döneminde kendi kendini müdürü olarak atamıştı.

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, rektörlüğe vekaleten atandı. İnci, 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde profesör olmuştu. İnci, rektör yardımcısı olarak atanmadan önce Fizik Bölümü’nde öğretim üyesiydi.

YÖK ise Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için ilana çıktı. Rektör adayları, başvurularını 2 Ağustos 2021’e kadar YÖK’e yapabilecek.

YÖK'ün sitesinden kaldırıldı 

Öte yandan Melih Bulu'nun adı YÖK'ün internet sitesinden de kaldırıldı. Bulu'nun adı ve fotoğrafı bu sabah saatlerinde, sayfanın "Devlet Üniversitelerimizin Rektörleri" bölümünden kaldırıldı. Listede, Boğaziçi Üniversitesi’ne ayrılan bölümde, boş çerçeve altına "Atama Yapılmadı" yazıldı.

ekran-resmi-2021-07-15-12-04-57.png

Kendi kendini müdür olarak müdür atamıştı 

İnci, Melih Bulu döneminde  kendisini Fen Bilimleri Enstitüsü müdürü olarak atamıştı.Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Naci İnci’nin aldığı kararda, “29.05.2021 tarihi itibariyle Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten görevlendirilmiştir” denildi. Atama kararının altında Naci İnci’nin imzasının yer alması dikkat çekmişti. 

Kendi atamasını kendi onaylayan Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Naci İnci daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü olarak da atanmıştı.

'Utanmıyor musunuz?'

Boğaziçi öğrencileri, rektörlük binası önünde bekleyişlerini sürdürürken Bulu’nun yardımcısı Naci İnci öğrencilerin yanına gelmişti. Öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları geçiştiren İnci, “Sizi sonra dinleyeceğim” demişti. Öğrenciler ise kendisine rektör vekili yapılan İnci’ye ilk atandığında “Utanmıyor musunuz?” diye sormuştu. Öğrenciler ayrıca “Bu görevi alırken utanmadınız mı? Bizler gözaltına alınıyoruz, tutuklanıyoruz. Endişe içerisindeyiz ancak Melih Bey de siz de bize yanıt vermiyorsunuz. Ne zaman bizi dinleyeceksiniz?” ifadelerini kullanmıştı.