‘Bu uçaklar nerede?’ diye soran Şahan Gökbakar trollerin hedefinde

Marmaris'teki orman yangınında yetersiz uçak müdahalesini eleştiren Şahan Gökbakar, Orman Genel Müdürlüğü'nün "8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik" paylaşımına tepki gösterdi. Gökbakar, "Soruyorum sizce aşağıdaki yangın başlayalı 8 dakika olmuş olabilir mi?" diye sordu. Bu paylaşımının ardından Gökbakar'a bir anda aynı etiketin kullanıldığı binlerce hakaret tweeti atıldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Henüz nedeni belirlenemeyen yangına gece boyunca karadan müdahale edildi. Sabah günün ağarmasıyla birlikte ise yangına havadan da müdahale ediliyor. Ancak yangının yayılması ve havadan müdahalenin hızlı gerçekleştirilememesi tepkilere yol açıyor.

Geçtiğimiz sene yaşanan büyük orman yangınlarında müdahalenin yetersizliği ve THK uçaklarının kullanılmaması üzerine çıkan tartışmalar Marmaris'teki yangının üzerine yeniden alevlendi.

Gökbakar uçaklar nerede dedi, binlerce hakaret tweeti aldı

Oyuncu Şahan Gökbakar da dün gece saatlerinde sosyal medya hesabından tepki göstererek bütün kış boyunca tedbirli olunması gerektiğinin konuşulduğunu aktardı. Yangın bölgesinde 1 adet uçağın görüldüğünü belirterek "Nerede bu uçaklar?" diye sordu.

sahan-gokbakar.jpeg(Şahan Gökbakar geçen yaz Marmaris'te çıkan yangını söndürme çalışmalarına katılmıştı)

'Bütün kış söyledik'

Helikopterden çekilen bir videoyu da paylaşan Gökbakar, "Su atan helikopterden bu video. Bir tane helikopter ne yapsın bu yangına? Şuraya bakın; Marmaris yine yanıyor. Bütün kış söyledik. Uçaklar nerede? Bu sezon alarmda olmamız lazımdı. Ama nafile" dedi.

'Uçaklar nerede?'

Sabah saatlerinde yangın fotoğraflarını paylaşan Gökbakar, "Fotoğraflara bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın... Havadan uçakla müdehale edilir mi? Edilir! Nerede uçaklar? Uçaklar nerede? Bu yangın yine o kadar büyük bir alanı yok edecek ki! Yazık! Kış boyu bu anı söyledim! Nerede bu uçaklar?" ifadelerini kullandı.

sahan-gokbakar-001.jpeg
(Şahan Gökbakar, geçen sene Marmaris'te çıkan yangında yetersiz havadan müdahaleyi eleştirmişti)

'Havadan müdahale olmadan olmaz'

Geçen yaz da orman ekiplerinin, itfaiyelerin, donanma ve jandarmanın, gönüllüler ile köylülerin canla başla mücadele ettiğini anımsatan Gökbakar, bu yangında da herkes canı pahasına mücadele ettiğini ve edeceğini söyledi. Ancak Gökbakar bu mücadelelerin havadan müdahale olmadan yetersiz kalacağını vurguladı ve "Bu gerçeği unutalım mı?" dedi.

marmariste-orman-yangini-4-1921-dhaphoto1.jpg

'8 dakikada yangın bu kadar yayılabilir mi?'

Orman Genel Müdürlüğü'nün "Muğla / Marmaris'te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik" notunu düştüğü görüntüleri alıntılayan Gökbakar, "Yangın çıktı ve helikopter 8 dakika içinde müdahale mi etti? Yoksa yangın çıktı, büyüdü sonra siz farkettiniz ve farkettikten sonra mı 8 dakika içinde helikopter geldi? Soruyorum sizce aşağıdaki yangın başlayalı 8 dakika olmuş olabilir mi? 8 dakikada yangın bu kadar yayılabilir mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gece saatlerinde 'AllahBelanı VersinŞahan' etiketli binlerce tweet

Öte yandan gece saatlerinde Şahan Gökbakar'ın bu paylaşımlarının ardından "AllahBelanı VersinŞahan" etiketi Twitter'da dolaşıma sokuldu. Gece saatlerinde bu yaklaşık yedi bin tweetin aynı etiketle atılması dikkat çekti.

Beyaz TV sunucusuna Gökbakar'dan yanıt: Donat

Beyaz TV'de Beyaz Magazin sunucusu Bilal Özcan, yangına karşı havadan müdahalenin gecikmesine tepki gösteren Şahan Gökbakar'ı hedef tahtasına oturttu. Geçen yıl da orman yangınlarına yurttaşlarla birlikte müdahale eden Şahan Gökbakar'ı provokasyon yapmakla suçlayan Bilal Özcan'a Gökbakar'dan geçtiğimiz günlerde espri konusu olan sözlerle cevap geldi.

Programın görüntüsünü paylaşan Gökbakar, "Demona karşı, zuzulaya karşı, afarite karşı sağdan solaaaaaa önden arkayaaaaa donaaaaaat. Donaaaaaat" dedi.

Yetkililerden 'uçaklar nerede?' sorusuna yanıt

Öğle saatlerinde Twitter'dan açıklama yapan Gökbakar 'uçaklar nerede?' sorusuna cevap geldiğini belirtti. Gökbakar, "Dünkü 'uçaklar nerede?' sorusuna, uçakların büyük bölümünün Dalaman'da oluğu ancak, havanın kararmasından önce yeterli zaman olmadığı için uçakla müdahale yapılamadığı şeklinde açıklama geldi yetkililerden. Teşekkürler açıklama için" ifadelerini kullandı.