Boynukalın Twitter’ı böyle terk etti: Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım

Boynukalın Twitter’ı böyle terk etti: Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım
Eski Ayasofya baş imamı Boynukalın, "Merak etmeyin ey güruh, haram ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım" şeklinde paylaşım yaptığı hesabını önce kilitledi, sonra tamamen kapattı.

Geçtiğimiz ay istifa eden Eski Ayasofya baş imamı ve akademisyen Mehmet Boynukalın sosyal medya paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor.

Bu kez alkol yasağı açıklamalarıyla gündeme gelen Boynukalın'ın tepki toplayan tweetleri şöyle:

'Alayınızın cehenneme kadar yolu var'

"Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var

'Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez'

Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur.

'Hepinize kaliteli pamuk aldım'

Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.

Hadisi şerif: "Allah içkiyi içeni, sakiyi, satanı, satın alanı, taşıyanı ve kendisine taşınanı lanetlemiştir" (Ebu Davud, Tirmizi). Allah inkar edene iman, günahkar olana tövbe nasip etsin."

sosyal-medya-trolu-mehmet-boynukalin-dan-icki-yasagina-tepki-gosterenlere-hakaret-870889-1.jpegsosyal-medya-trolu-mehmet-boynukalin-dan-icki-yasagina-tepki-gosterenlere-hakaret-870890-1.jpeg

Hesabını kilitledi

Mehmet Boynukalın, tepki çeken sözlerinin ardından hesabını kilitledi.

icki-yasagini-savunan-mehmet-boynukalin-dan-seviyesiz-paylasim-870891-1.jpeg

Twitter'ı terk etti 

Hesabını kilitleyen Boynukalın, daha sonra Twitter hesabını tamamen kapattı.

icki-yasagini-savunan-mehmet-boynukalin-dan-seviyesiz-paylasim-870895-1.jpeg