Ayasofya İmamı Boynukalın'ın İstanbul Sözleşmesi mutluluğu: Hamdolsun, Allah razı olsun

Ayasofya İmamı Boynukalın'ın İstanbul Sözleşmesi mutluluğu: Hamdolsun, Allah razı olsun
Türkiye, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrıldı. Kadına şiddet ve laiklik hakkındaki sözleriyle tepki çeken Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın karardan duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabından dile getirdi.

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin olarak sosyal medya  hesabından, “Hamdolsun. Allah razı olsun” dedi. 

Boynukalın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararına ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye"

screenshot-2.jpg"Sloganik medya propagandası"

Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine ilişkin olarak sarf ettiği, "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik medya propagandasıdır" sözleriyle tepki çekmişti.

"Laiklik kaldırılsın" çağrısı 

Boynukalın, Anayasa tartışmalarıyla ilgili “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yapmıştı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına da destek vermiş; Özdil ve Akman'ın Allah'ın ayetleriyle alay ederek "küfür"e girdiğini öne sürmüş "Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş" demişti.

screenshot-1.jpg