Boğaziçi yargı kararını uygulamadı: Can Candan'ın üniversiteyle ilişiği kesildi

Boğaziçi yargı kararını uygulamadı: Can Candan'ın üniversiteyle ilişiği kesildi
Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Naci İnci, derslerine son verilmesinin ardından mahkeme kararıyla geri dönen akademisyen ve belgesel sinemacı Can Candan'a görev süresinin uzamadığını tebliğ etti.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu'nun yerine göreve getirilen kayyum rektör Naci İnci'ye karşı direnişlerinin 583'üncü gününü geride bıraktı.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevine, İnci son verdi. Candan, 13 Ağustos 2021’de karara karşı yargıya başvurdu. Daha önce de hakkında verilen karar tedbiren durdurulan ve görevine yeniden atanan Candan için mahkeme yine iade kararı verdi ve bu defa tazminat ödenmesine hükmetti.

Üçüncü defa uzaklaştırıldı

Naci İnci, öğrencilerinin ve akademisyenlerin okulda davul zurnayla karşıladığı Can Candan'ın görevine, mahkeme kararına rağmen yine son verdi.

Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez'in imzası ve İnci'nin oluruyla Candan'a tebliğ edilen 'görev süresinin uzatılmaması' kararında "Ders verdiği alanda öğretim üyesi ataması yapılmış olduğundan hizmetine ihtiyaç bulunmaması" ve hakkında yönetimin açtığı disiplin soruşturmasını gerekçe gösterdi.

Tebligatı almaya meslektaşları ile birlikte giden Candan, sosyal medya hesabından haklarının yasal olarak takipçisi olacağını duyurdu.

Candan, paylaşımında "Bugün @UniBogazici bana tebliğ edilen 9.08.2022 tarihli yazıdan: “…rektörlük makamı olur yazısı ile 16.07.2022 tarihinden itibaren görev sürenizin uzatılmamasına karar verilmiştir.” #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz ve tabii ki haklarımın yasal takipçisi olmaya devam edeceğim." ifadelerine yer verdi.