Bodrumlular Cennet Koyu'nu savunuyor

Bodrumlular Cennet Koyu'nu savunuyor
Cennet Koyu'nun Cengiz İnşaat ve Bulgari Oteller Grubu'nun Danıştay kararına rağmen imara açılmasına Bodrumlular tepki gösteriyor. Bugün yapılan açıklamada "Cennet Koyu’muzda; değil 678. 000 metrekare, tek bir karış feda edeceğimiz toprağımız yok" denildi.

Doğa harikası Cennet Koyu'nun Danıştay'ın 2 kere verdiği iptal kararına rağmen imara açılmasına tepkiler yükseliyor. Aldığı ihalelerle gündemden düşmeyen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat ve Bulgari Oteller Grubu'nun Cennet Koyu'nda otel ve villa projesine Bodrumlular izin vermiyor.

'Yargı kararı tanınmıyor'

Bugün imar projesine karşı açıklama yapan Bodrumlular, suyun çürüdüğü bir noktada olunduğunu söyledi ve "Bizler: 'Bu gözü doymazlık ve rant histerisi öyle bir noktaya geldi ki; bunlar Bodrum Kalesi’ni de, Antik Tiyatro’yu da, Mausoleum’u da satabilir' derken… O da oldu. Eş değer bir iş çıkardılar. Cennet Koyu’muzu, Mehmet Cengiz’e tahsis etmeye kalktılar. Ortada Danıştay’ın 2 kez iptal ettiği bir proje var. Yargı kararı tanınmıyor" denildi.

Birilerinin hukuka ve kararlarına saygıyı öğrenmesi gerektiği belirtilen açıklamada sözkonusu yerin mahkemelik olduğu vurgulandı. Sürecin istinafta devam ettiği ve bu şekilde hukuken kesinleşmemiş bir durum söz konusu olduğu açıklandı.

whatsapp-image-2022-07-15-at-12-40-00.jpeg

'Samimiyet testi'

Özelleştirme İdaresi’nin tutumunun “Kim takar ve bekler yargı kararını” olduğu ifade edilen açıklamada "Sabah-akşam tarihten, kültür değerlerinden söz edenlerin; SİT alanı üzerindeki bu vicdansızlığı, aynı zamanda samimiyet testidir" denildi.

'Kendisine uluslararası küresel ortaklar bulmuş'

"Cennet Koyu’nun cehenneme dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Bodrum üzerinde bu oyunları defalarca oynadılar. Hepsinde Ankara’nın yanlış hesabı, Halikarnassos’tan geriye döndü" sözlerine yer verilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Defalarca imar planlarını hukuktan geri döndürdük. Sayısız kez o planları yırtıp, ait olduğu yere attık. Gene deniyorlar, gene deniyorlar. Mehmet Cengiz de yememiş, içmemiş. İşi oldu bittiye getirip, Cennet Koyu’muz için dünya turu yapmış. Kendisine uluslararası küresel ortaklar bulmuş. Hatta villa ve otel projelerini de çıkarmışlar. Kimin malını, kime peş keş çekiyorlar. Biz bu memleketi, Bodrum’u, Cennet Koyu’nu pazarda bulmadık ki; ulu orta pazarlanabilsin. Şunu açıkça söyleyelim. Cennet Koyu’muzda; değil 678. 000 metrekare, tek bir karış feda edeceğimiz toprağımız yok."

whatsapp-image-2022-07-15-at-12-40-00-1.jpeg

Nazım Hikmet'in İnsan olan vatanını satar mı?/Suyun içip ekmeğini yediniz/Dünyada vatandan aziz şey var mı?/Dünyada vatandan aziz şey var mı?/Beyler, beyler bu vatana nasıl kıydınız? dizelerinin hatırlatıldığı açıklamada kendilerinin de sürecin sonunda “Beyler bunu aklınızdan nasıl geçirdiniz?” diyecekleri ifade edildi.

'Beyler bunu aklınızdan nasıl geçirdiniz'

Açıklamada hiçbir kitapta, vicdanda bunun yerinin olmadığı belirtildi ve "Aynı zihniyet, yakın zamanda Bodrum’daki betonlaşmadan yakınmıştı" denildi.

'Kamuya da bir sormamız gerekmez mi?'

Daha önce de orman arazilerinin turizme tahsis adı altında, imara açılması ve Bodrum’daki dikey yapılaşmanın 5 kata çıkarılmasının planlandığı belirtildi ve şu sözlere yer verildi:

"Yurttaş referandumu yaptık. Bu yağma ve dayatmaya halkın %99.9’u, 'hayır' demişti. Referandum sonucunu dönem Turizm Bakanı’na Bodrum’da elden bir manifesto ile vermiştik. Yağmayı durdurmuştuk. Az önce sayın Cengiz’e mektubumuzu okuduk. Kararımızı da belirttik. Gerekirse Bodrum’daki tüm memleket ve Bodrum sevdası ortak paydasında buluşan bireylerle, bileşenlerle, yapılarla, sivil toplumla benzer bir yurttaş referandumunu, 'Cennet Koyu' için de yaparız. Ancak temennimiz devlet eli ile bu konuda resmi referandum yapılması. Madem kamu menfaati diyorlar. Menfaati söz konusu olan kamuya da bir sormamız gerekmez mi? Son olarak; Mızrak çuvala sığmayacak, Cennet Koyu’na dökülmek istenen rant mayası tutmayacak. Ankara’nın yalmış hesabı, yine Bodrum’dan geri dönecektir. 'Bodrumlu İsen, Boyun Eğmeyeceksin. Boyun Eğeceksen, Bodrumluyum Demeyeceksin.'

Kaynak:halktv.com.tr