Bodrumlulardan Mehmet Cengiz’e mektup: Millet istemiyorsa, yapamazsınız

Bodrumlulardan Mehmet Cengiz’e mektup: Millet istemiyorsa, yapamazsınız
Bodrumlular Cennet Koyu'na göz diken Mehmet Cengiz'e mektup yazarak uyardı. Mektupta "Bodrum milleti, o aklınızdaki millet kalıplarının çok ötesinde ve dışında yer alıyor. Niyetinizi biliyoruz. Bırakın denemeyi, aklınızdan dahi geçirmeyiniz. Çünkü izin vermiyoruz. Millet istemiyorsa, yapamazsınız" denildi.

Cengiz İnşaat'ın sahibi olan ve aldığı büyük ihalelerle gündeme gelen Mehmet Cengiz'in Bulgari Oteller Grubu ortaklığıyla Cennet Koyu'nda inşaata başlayacak olması tepki çekiyor. Danıştay'ın daha önce SİT alanı olması nedeniyle iptal ettiği imar kararına rağmen Mehmet Cengiz gözünü Cennet Koyu'ndan ayırmıyor.

Mehmet Cengiz: Bodrum'da istenmeyen adam

Bodrumlular da Cennet Koyu'nun talan edilmesine tepki göstererek Mehmet Cengiz'e bir mektup yazdı. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi imzasıyla kaleme alınan mektupta Bodrum'un tarihteki direnişlerine vurgu yapıldı ve "Bu kadim toprakların asli sahipleri, tarihsel mirasçıları, geleceğe onurla devredecek emanetçileri olarak bir karar aldık" denildi. Bu kararın Mehmet Cengiz'in “Bodrum’da İstenmeyen Adam” ilan edilmesi olduğu belirtilen mektupta "Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz" ifadelerine yer verildi.

cennet-koyu1.jpg

'Sizin milletten ne anladığınızı çok iyi biliyoruz'

Cennet Koyu'na ilişkin alınan kararların alındıkları yerlerde birer kara leke olarak kalacağı belirtilen mektupta "Bodrum bu anlamda zengin deneyimlere sahiptir. Tarihten bu yana en barbar korsan saldırılara karşı direndi. Kale oldu. Bodrum Kalesi oldu. Sizin milletten ne anladığınızı çok iyi biliyoruz. Daha doğrusu millet dendiğinde aklınızdan ne geçtiği çok aşikar. Çünkü bunu milletin gözünün içine baka baka bizzat dillendirdiniz. Ama Bodrum milleti, o aklınızdaki millet kalıplarının çok ötesinde ve dışında yer alıyor. Niyetinizi biliyoruz. Bırakın denemeyi, aklınızdan dahi geçirmeyiniz. Çünkü izin vermiyoruz. Millet istemiyorsa, yapamazsınız" denildi.

'Heveslerini kursaklarında bıraktık'

"Belki birileri kendilerini memleketin ağası; topraklarımızı, ormanlarımızı, koylarımızı da babalarının çiftliği olarak görebilirler" ifadelerinin kullanıldığı mektupta Bodrumluların, bu kişilerin kirli hayallerini her defasında sükutu hayale uğrattıkları, heveslerinin kursaklarında bıraktıkları vurgulandı.

cennet-koyu2.jpg

'Rantiye rüyalarından kabusla uyandırdık'

"Her defasında bu rantiye yüklü rüyalarından, kabusla uyanmalarına neden olduk" denilen mektupta deniz üstünde ve bereketli topraklar üzerindeki sayısız yağma planlarını yırttıkları ve tarihin çöplüğüne attıkları belirtilerek "Bilmiyorsanız bakınız ve eminiz ki; size, “Bu Bodrum milleti illetmiş” dedirtecek denli zengin örnekle yüzleşeceksiniz" sözlerine yer verildi.

'Senden öncekiler de böyleydiler, akıllarını Bodrum’da bırakıp gittiler'

Birilerinin ya da kimi güç odaklarının giderayak güvence vermesi ihtimaline karşı da Mehmet Cengiz'i uyaran Bodrumlular, şu ifadeleri kullandı:

"Bodrum; kimsenin yaptığının yanına kar kaldığı bir memleket değildir. Bodrumlular ise; yapılanı yapanın yanına kar bırakan, aklınızdaki kalıplara uyan bir millet hiç değildir.

Sayın Cengiz, eğer olur da; Bodrum Kapısı’na gelme ayrıcalığı ve şansına nail olursanız, girişte sizi Halikarnas Balıkçısı;

“Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin;
Sanma ki geldiğin gibi gideceksin,
Senden öncekiler de böyleydiler,
Akıllarını Bodrum’da bırakıp gittiler” sözleri ile karşılayacaktır.

bodrum.jpg

'Konukseverlik yağmacıları sevmekle aynı değil'

Bodrumluların konuksever olduğu belirtilen mektupta bunun yağmacı sevmekle aynı anlama gelmediği de vurgulandı. Bodrumlular böyle bir durumda ise gösterecekleri tepkiyi şu sözlerle anlattı:

"Bodrumlu; öylesi bir durumda, hemşerisi ve tarihin babası Heredot’tan gelenek süzer. Karyalı Prenses’in denizler üzerindeki apoletlerini kuşanır. Cevat Şakir’in; 'Aganta, Burina, Burinata’sı' ile motorları maviliklere sürer. Karanlıkta Neyzen’in neyi ile aydınlık bir ses verir. Çökertmeli Halil Efe’nin isyan ruhuyla zeybek olur. Direniş abidemiz Saynur Gelendost’un Gökova Termik Santrali’nde çadırda başlattığı kutsal vatan nöbetini, Cennet Koyu’na taşır."

'Bodrum Ali Cengiz oyunları'na antrenmanlıdır'

Mektubun sonunda Mehmet Cengiz'e güçlü bir şekilde seslenen Bodrumlular, Cengiz'in 'hukuka, akla ve vicdana aykırı kirli plandan' çekilmesi önerildi ve "Sayın Mehmet Cengiz; Bodrum, (imar, özelleştirme, SİT karakterini değiştirme) Ali Cengiz oyunları noktasında oldukça antrenmanlıdır. Bu oyundan çekilmeniz durumunda, biz Bodrumlular da size dair aldığımız kararımızı gözden geçireceğimizi bildiririz" denildi.

Kaynak:halktv.com.tr