Beren Saat'ten Erdoğan'a: İnanmak istemiyorum

Beren Saat'ten Erdoğan'a: İnanmak istemiyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı Sezen Aksu'ya ünlü isimlerden destek gelmeye devam ediyor. Oyuncu Beren Saat sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Hatırla Sevgili dizisinde Recep Tayyip adlı genç, iyi şiir okumasıyla öne çıkan bölümlük bir karakterdi. 'Dilini koparırız' demesine inanmak istemiyorum" dedi.

Sezen Aksu'yu hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, ünlü oyuncu Beren Saat'ten tepki geldi.

Instagram hesabının hikayeler kısmından bir "Sezen Aksu" paylaşımı yapan Saat, ünlü sanatçıya yönelik başlatılan linç kampanyasına ve Erdoğan'ın Aksu'ya yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Hatırla Sevgili dizisini hatırlattı

Paylaşımında, geçmiş yıllarda oynadığı Hatırla Sevgili dizisindeki 'Recep Tayyip' karakterini hatırlatan ünlü oyuncu, "Siyaset kadar, edebiyat sevdalısı olduğu düşünürdüm bugüne kadar" diye yazdı.

whatsapp-image-2022-01-23-at-10-27-41.jpeg

Saat, paylaşımında, "Halka şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek, duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan'ın bugün 'dilini koparırız' demesine inanmak istemiyorum. Hatırla Sevgili dizisinde oynadığımızda hepimiz çok gençtik ve o dizide Recep Tayyip adlı genç iyi şiir okumasıyla öne çıkan bölümlük karakterdi hikayemizde. Ben, siyaset kadar edebiyat sevdalısı olduğunu düşünürdüm bugüne kadar. Canımız Sezen Aksu'yu susturmanın hepimizin ezbere eşlik edeceği yüzlerce şarkısını, sonraki kuşaklara aktarmamıza engel olamayacağını çok iyi bildiğini tahmin ediyorum" notunu düştü.

Ne olmuştu?

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen sözler yüzünden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere, iktidar ve iktidara yakınlığıyla bilinen kişiler tarafından hedef gösterilmişti.

Aksu'nun yazdığı şarkıda "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri dine hakaret olarak yorumlanarak, sosyal medyada troller tarafından #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmıştı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi, Aksu'yu, Beykoz'daki evinin önünde 'protesto' etmişti.

Etiketler :