Berat Albayrak’ın şikayetiyle Metin Cihan’a yakalama kararı

Berat Albayrak’ın şikayetiyle Metin Cihan’a yakalama kararı
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın şikayetiyle gazeteci Metin Cihan’a açılan ‘titreşimli yüzük davası’ bugün başladı. Yurt dışında bulunan Cihan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak’ın enerji ve tabii kaynaklar bakanı olduğu dönemde kişisel e-posta kutusu hacker grubu Redhack tarafından ele geçirilmişti.

Mail kutusunda yer alan pek çok konuşma ve belge ortalığa saçılmasının ardından gazeteci Metin Cihan da Albayrak’ın seks oyuncağı alışverişi iddiası üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Berat Albayrak’ın posta kutusu 2016’ta Wikileaks’te yayınlandığı zaman buralar çalkalanıyordu. Neyle? İçerikteki torpil, rüşvet, yolsuzluk falanla değil, titreşimli yüzük alışverişiyle. Biz de az gerizekalı değilmişiz."

Cihan’a bu paylaşımı nedeniyle ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Cihan’ın üç aydan iki yıla kadar hapsi isteniyor.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre, İstanbul 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Cihan’ın avukatı Özgür Urfa ve Albayrak’ın avukatı katıldı. Davaya katılma talebinde bulunan Albayrak’ın avukatı Cihan’ın cezalandırılmasını istedi.

Cihan’ın avukatı Şanlıurfa'da müvekkilinin hakkında herhangi bir soruşturma açılmadan yurtdışına çıktığını ve suçlama konusu paylaşımda suç unsuru olmadığını söyledi ve müvekkilinin beraatini talep etti.

Duruşma savcısı da Cihan’ın savunmasının alınması için beklenmesini talep etti. Mahkeme, Cihan hakkında yakalama kararı çıkarttı ve bir sonraki duruşmanın 18 Ekim saat 09:45’te görülmesine karar verdi.

Cihan: Yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş

Metin Cihan ise bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin (MLSA) paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:

"Yolsuzluklarını kendi emaillerinden bulup paylaştım. “bunca yolsuzluk varken titreşimli yüzük siparişini konuştuğumuz için geri zekalıyız” gibi bir twit attım. ondan yargılanıyorum. anladığım kadarıyla yanılmışım. yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş."