Basın Özgürlüğü Raporu: Ucu saraya dokunan haberler engellendi

Basın Özgürlüğü Raporu: Ucu saraya dokunan haberler engellendi
CHP'li Çakırözer, aralık ayı Basın Özgürlüğü Raporu’yla ilgili “Aralık ayı diğer 11 ay gibi gazetecilerin özgürce habercilik yapamadığı, onların saldırıyla, davayla, tehditle caydırıldığı, korkutulduğu bir ay olarak tarihe geçti" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hazırladığı aralık ayı Basın Özgürlüğü Raporu’yla ilgili açıklama yaptı. Rapora göre aralık ayında 50'den fazla gazeteci hakim karşısına çıktı. Gazetelerin ve televizyon kanallarının hedef alındığını dile getiren Çakırözer, "Gazete yöneticileri, yaptıkları haberler ile bir suç örgütü elebaşının iddiasını haberleştirdikleri için soruşturmalara uğradılar. Televizyonlar karartıldı yine RTÜK tarafından. Birbiri ardı sıra ağır cezalar verildi RTÜK tarafından" dedi.

Haberlere erişim yasağı

Çakırözer, şöyle devam etti: "Mesela İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın mahkum edildiği davada savcı ve hakimin AKP’lilerle olan ilişkisini gösteren fotoğraflar ve haberlere erişim yasağı getirildi. ‘30 bin yazılımcı Türkiye’den gitti’ şeklinde Türkiye’den beyin göçünü anlatan haberlere hem de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ‘Kişilik hakları engelleniyor’ diyerek erişim yasağı getirildi. Ucu saraya, iktidara dokunan neredeyse her haber aralık ayında engellendi."

Kaynak:ANKA

Etiketler :