Bartın’da CHP Rüzgârı Fırtınaya Dönüştü

Bartın’da CHP Rüzgârı Fırtınaya Dönüştü
CHP Bartın Milletvekili adayları M. Rıza Yalçınkaya ve Aysu Bankoğlu, Bartın'da halkla buluştu.CHP Bartın Milletvekili adayları M. Rıza Yalçınkaya ve Aysu Bankoğlu, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi son hafta sonunu,...

CHP Bartın Milletvekili adayları M. Rıza Yalçınkaya ve Aysu Bankoğlu, Bartın'da halkla buluştu.

CHP Bartın Milletvekili adayları M. Rıza Yalçınkaya ve Aysu Bankoğlu, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi son hafta sonunu, yoğun bir programla, Bartın halkıyla kucaklaşarak geçirdi.

CHP’li adaylar gittikleri yerlerde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. CHP’li adaylar Yalçınkaya ve Bankoğlu, beraberinde CHP Bartın İl Başkanı Fahrettin Akgül, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, CHP Bartın Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan ve CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal ile birlikte hafta sonu, Kıranpazarı, Arıt, Çakraz, Mugada ve İnkumu ile Epçiler Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafı ziyaret eden CHP’li adaylar, vatandaşın sorunlarını dinledi. Ayrıca CHP’li adaylar, Yalçınkaya’nın katkıları ile yapılan Beşköprü Köyü, Ahçıoğlu Mahallesi’nde ki çocuk parkının açılışını yaparak, Akağaç Köyü Yaz Şenlikleri Festivali’ne katıldı. CHP’li Yalçınkaya ve Bankoğlu seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Cumhuriyet Mahallesinde de mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. CHP Bartın Milletvekili adayları M. Rıza Yalçınkaya ve Aysu Bankoğlu, her gittikleri yerde coşku ve sevgi seliyle karşılanırken Bartın’da CHP Rüzgârı Fırtınaya Dönüştü.

ORTA DİREK KAYBOLDU

Yalçınkaya, halkın CHP’ye ve CHP’lilere yakın ilgi ve alakasından oldukça memnun kaldığını ifade ederek, “13 yıllık AKP iktidarında halkımızın geçim sıkıntısı arttı. Halkın boğazında geçen lokma azaldı. 13 yıllık iktidar ülkeyi iyi yönetemedi. Eskiden orta direk diye bir sınıf vardı artık orta direkte yok. Alt ve üst gruplar var. Üst grup zengin grup, alt grup yoksul gurup. Üst grup dediğimiz zengin grup gittikçe zenginleşiyor, alt grup dediğimiz yoksullar gittikçe fakirleşerek eziliyor. 13 yıllık AKP iktidarı ülkeyi bu duruma soktu” dedi.

HORTUMLAR KESİLECEK

Yalçınkaya, ülke gelirinin yüzde 60’ının 700 bin kişinin cebine girdiğini, kalan 66 milyon kişinin cebine giren paranın ise ülke gelirinin sadece yüzde 40’ı olduğunu söyledi. CHP iktidarında bu dengenin tersine çevrileceğini ifade eden Yalçınkaya, “Bu devran dönecek. Hortumları keseceğiz. Bu hortumların önü kesildiğinde emeklimize, asgari ücretlimize, esnafımıza, çiftçimize verdiğinim sözleri gerçekleştirmek için kaynak bulunur. CHP iktidarında ‘Ne ezen, ne de ezilen, insanca ve hakça bir düzen yaratacağız’ diyoruz. ‘Hakça Paylaşımı’ hayata geçirerek, ezilenden yana onurlu bir yaşamı nasıl ortaya koyabileceğimizi sergileyeceğiz. Bunun için sizden CHP’ye 4 yıllığına şans vermenizi istiyoruz. Siz bize bu şansı verin, bakın görün, bir yıl içinde yaşanabilir bir Türkiye için ülkemizde yaşayan emeklilerimize, asgari ücretlimize, çiftçimize, esnafımıza verilen vaatleri yerine getireceğiz” dedi.

GELECEĞİMİZ KENDİ ELİMİZDE

Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 Haziran’dan sonra hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bize inanın bize güvenin. Mutlu bir gelecek için elinizde bir fırsat var. 7 Haziran günü son şansınız, unutmayın. 7 Haziran seçimlerinde elinize geçen bu fırsatı değerlendirin. 7 Haziran’da tercihimizi doğrun yaparak güçlü devlet olmanın önünü açalım. Bartın’da, 43 bin emeklimiz var. Eşleriyle beraber CHP’ye, bizlere oy verseler 86 bin oy eder. Bizimde Bartın’dan Aysu Bankoğlu kardeşimizle iki milletvekili olarak Ankara’ya gitmemizin önü açılır. Bizde Bartın’da 2- 0 yapar Meclise gideriz. Bize bu fırsatı verin, bize inanın, bize güvenin, siyasi görüşümüz ne olursa olsun bir defaya mahsus CHP’ye oy verin. CHP iktidarında halkımız rahat bir nefes alsın.”

BARTIN İHMAL EDİLDİ

Yalçınkaya AKP’nin 13 yıllık iktidarı boyunca Bartın’a yatırım yapmadığını ve Bartın’ı ihmal ettiğini vurguladı. Bartın’a yatırım yapılmadığı için kentte işsizliğin arttığını ifade eden Yalçınkaya, CHP iktidarında hem Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) yeniden yapılandırılarak, istihdam yaratılacağını, hem de 2. Organize Sanayi Bölgesi kurularak işsizliğin sona ereceğini anlattı. Yalçınkaya, CHP iktidarında insan odaklı kalkınma anlayışıyla hareket edileceğini ve herkesin yüzünün güleceği, yoksulluğun, yolsuzluğun tarihe karıştığı, gelir adaletsizliğinin yaşanmadığı mutlu insanların yaşadığı yeni bir bir Türkiye’nin inşa edileceğini kaydetti.

CHP TERMİK SANTRAL PROJESİNİ İPTAL EDECEK

Yalçınkaya, Beşköprü köyü, İnkumu ve Çakraz’da ayrıca Bartın’a yapılması planlanan termik santral projelerini de anımsatarak, seçimlerin ardından, AKP’nin birinci parti olarak sandıktan çıkması halinde, her iki termik santral projesinin de temelinin atılacağını söyledi. Yalçınkaya, bölgeye ithal kömüre dayalı termik santral yapılmasının hem tarım, hem turizm, hem de hayvancılığı bitireceğini belirterek, CHP iktidarında çevre ve toplumla uyumsuz, bölge halkının istemediği projelerin hayata geçirilmeyeceğini vurguladı. Yalçınkaya, CHP’nin verimli tarım arazilerinde, ormanlarda, zeytinliklerde, balık üreme havzalarında ve SİT alanlarında enerji santrali kurmayacağını belirterek, Bartınlının isyan ettiği termik santral projelerine CHP iktidarında izin verilmeyeceğini yineledi.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ PARA EDECEK

Yalçınkaya, Arıt, Kıranpazarı ve Akağaç köylerini de de çiftçilikle gelirini sağlayan vatandaşlara seslenerek, CHP iktidarında çiftçinin ürününün para edeceğini söyledi. Yalçınkaya, 7 Haziran seçimlerinde kurulacak CHP iktidarında, tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerinin, 30 yaşına kadar devlet tarafından destekleneceğini, teşvik edilecek tarım ürünlerinin bir yıl önceden açıklanacağını, başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlanacağını anlattı. Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin, ürünlerinin doğrudan tüketicilere satmalarının sağlanacağını kaydeden Yalçınkaya, çiftçiye mazotun 1,5 TL’ye verileceğini vurguladı.

HERKES KAZANACAK

Yalçınkaya, asgari ücretten alınan verginin kaldırılarak asgari ücretin 1500 TL’ye yükseleceğini belirterek, asgari ücretin, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını kaydetti. Partisinin emeklilere yönelik projelerini de anımsatan Yalçınkaya, emeklilere yılda iki maaş ikramiye verileceğini, emeklilerden alınan muayene ve ilaç katılım payının ve çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılacağını, emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek ‘İntibak Yasası’nın derhal çıkarılacağını ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözüleceğini kaydetti.

Yalçınkaya, işsizliğin ortadan kalkması, asgari ücretin artması, çiftçinin gelirinin yükselmesi, emeklinin daha fazla gelir elde etmesiyle il ekonomisinin hareketleneceğini belirterek, böylece esnafın da kalkınacağını anlattı. Tüm bunların hayata geçmesi için 7 Haziran’da oyların CHP’ye verilmesini isteyen Yalçınkaya, “7 Haziran’da sizlerin de desteğiyle iktidar olacağız. Seçim bildirgemiz, Türkiye’nin her yerinde tartışıldı ve ilgiyle karşılandı. Biz bu seçimlerde başarılı olup, Türkiye’ye huzur, barış ve kardeşliği getirmek istiyoruz. Hiç kimseye ayrımcılık yapılmayan bir Türkiye kuracağız. Unutmayın yaşanacak bir Türkiye, bizlerin, hepimizin eseri olacak” dedi.

Necdet AYDEMİR