Bakanın mağazasında fahiş fiyat: Nebati'de 1259 lira, dışarıda 799 lira

Bakanın mağazasında fahiş fiyat: Nebati'de 1259 lira, dışarıda 799 lira
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin mağazasında bulunan bir çocuk montunun fiyatı bin 259 lirayken, başka bir e ticaret sitesinde aynı montun 799 lira olduğunu belirterek, "Kısacası fahiş fiyatın kralını bizzat bakanın kendisi yapıyor. Merak ediyorum, zabıtalar Nebati’nin mağazasına da “nedir bu” diye gidecek mi?" diye yazdı.

Barış Terkoğlu, Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin tekstil mağazalarındaki fahiş fiyatları bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Yazısında "2001 krizini fırsata çeviren Fabrikatör Nurettin Nebati, o yıllarda hem batan mağazaları alıyor hem de Türk işçisinin Çin’den daha ucuza gelmesini istiyordu. Böylece Batılı ülkelerin çocuklarına Türk emekçisinin ucuza ürettiği malları giydirirken, Türkiye’deki mağazalarında da parası olan ailelerin çocuklarına Batılı kıyafetleri pahalıya satıyordu" diyen Terkoğlu, şöyle yazdı:

Hükümet, zincir marketleri denetliyor, ceza kesiyor da...

Sahiden Nurettin Nebati’nin çocuk mağazasını açıp, o gül rengi Amerikan malı montun fiyatına bakıyorum. 1259 lira yazıyor. Aynı montun e-ticaret sitelerinden birindeki fiyatını okuyorum. 799 lira diyor. Kısacası fahiş fiyatın kralını bizzat bakanın kendisi yapıyor. Merak ediyorum, zabıtalar Nebati’nin mağazasına da “nedir bu” diye gidecek mi?

Resim

Resim

Yazının tamamı için tıklayın

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Fiyat artışı sorununun girdi maliyetlerindeki belirsizlik ve açgözlülükten kaynaklandığını biliyor, bunun önlemini de alıyoruz" ifadesini kullanmıştı.