Bakan Yanık, çocuk evliliğinde dört ile işaret etti

Bakan Yanık, çocuk evliliğinde dört ile işaret etti
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının" Afyonkarahisar, Ardahan, Edime ve Siirt’te yüksek olduğunu açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 'erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının' yüksek olduğu 22 ilde mücadele il eylem planları hazırladıklarını belirtti.
Sputnik’te yer alan habere göre CHP’li Gürer, Bakan Yanık’a "2017 yılından itibaren kaç ilde erken yaşta ve zorla evlilik ile mücadele eylem planı uyguladıklarını ve bu illerin hangileri olduğunu" sordu.
Bakan Yanık’ın imzası ile verilen cevapta, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine işaret edildi. Cevapta şu ifadeler yer aldı:
“TÜİK verilerine göre erken yaşta evlilik sayılarının görece yüksek olduğu illerde (Afyonkarahisar, Ardahan, Edime, Siirt) ise ‘erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele’ konusuna Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planlarında daha fazla yer verilmesi ve konuya ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız tarafından; 2017 sonu ile 2018 yılı içerisinde erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının yüksek olduğu illere yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda Diyarbakır, Urfa, Mardin, İzmir’in Kiraz ilçesi, Antalya, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Nevşehir, Yozgat, Aksaray, Niğde, Hatay ve Kahramanmaraş illerine saha ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.”

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :