Kadir İstekli gözaltına alındı

Kadir İstekli gözaltına alındı
6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin dava kapsamında, İsmailağa liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklanmaları talebiyle yakalama kararı çıkarıldı. Bunun ardından Kadir İstekli, Pendik'te gözaltına alındı.

İsmailağa tarikatı liderlerinden ve aynı tarikata bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 'evlendirerek' cinsel istismara maruz bırakılmasına yol açışına tepkiler yükseliyor. İddianame kabul edilirken sanıkların gözaltına dahi alınmaması da tepkilerin başka bir boyutunu oluşturuyordu.

fotograflar-6-yasindaki-cocuga-istismar-davasi-kadir-istekli-gozaltina-alindi-3653-dhaphoto3.jpg

Gözaltına alındı

Türkiye'de infial yaratan 'tarikatta 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar' davasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Kadir İstekli gözaltına alındı. Kadir İstekli'nin bizzat Pendik’te karakola gidip teslim olduğu belirtildi.

fotograflar-6-yasindaki-cocuga-istismar-davasi-kadir-istekli-gozaltina-alindi-3653-dhaphoto1.jpg

Pendik'te gözaltına alınan İstekli, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili arama çalışmaları ise sürüyor.

6-yasindaki-cocuga-istismar-davasi-kadir-istekli-emniyete-getirildi-7152-dhaphoto3.jpg

Hiranur Vakfı'nda bulunamamışlardı

Dava kapsamında İsmailağa liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklanmaları talebiyle yakalama kararı çıkarıldı.

Karar sonrası polis, şüphelileri yakalamak için Sancaktepe'de bulunan Hiranur Vakfı'na geldi. Ancak şüpheliler, adreste bulunamayınca polisler ayrıldı.

yakalama-karari-sonrasi-polisler-hiranur-vakfi039na-geldi-6592-dhaphoto1.jpg
Yakalama kararı sonrası polisler Hiranur Vakfı'na geldi. Fotoğraf: DHA
yakalama-karari-sonrasi-polisler-hiranur-vakfi039na-geldi-6592-dhaphoto4.jpg
Şüphelileri adreste bulamayan polisler bölgeden ayrıldı. Fotoğraf: DHA

Ne olmuştu?

H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin tutuksuz yargılanmaları kamuoyunun tepkisini çekmişti. Zanlılara daha önce iki kez tutuklama talep edildiği ancak mahkemenin reddettiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Yusuf Ziya Gümüşel ile eşi Fatıma Gümüşel'in, 22 Mayıs'ta görülecek davanın ilk duruşmasına bile gelmeyecekleri, uzaktan bağlanarak ifade verecekleri öğrenilmişti.

Zanlılar hakkında 22 yıl 6’şar aydan 67 yıl 10 aya kadar hapis cezası isteniyor.