Bahçeli’den Süleyman Sazak yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski MHP'li Süleyman Sazak'ın Osman Kavala hakkındaki tweet'i için "Sayın Süleyman Sazak'ın bizimle bir ilişkisi kalmamıştır" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gezi Davası sonucu Osman Kavala'ya verilen müebbet cezasına ilişkin konuşan Bahçeli "Yargıya saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla, bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararına saygılı olarak her şeyi kabullenmek durumunda olmalıdır" dedi.

Bahçeli, "Osman Kavala’yı ideolojik olarak kendimden farklı görürüm. Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır" paylaşımı yapan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sazak için de "Sayın Süleyman Sazak'ın bizimle bir ilişkisi kalmamıştır" yanıtını verdi.

Süleyman Sazak kimdir?

İkinci Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde MHP'den Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak'ın oğlu, Eski MHP Eskişehir milletvekili Süleyman Servet Sazak ocak ayında Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, MHP'den istifa etmişti.

'Ne gam'

Sazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne gam. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar" mesajını paylaşmıştı.