Çağlayan'da adalet nöbeti: Can Atalay'dan mesaj

Avukatlar Gezi Davası'nda tutuklanan kişiler için Çağlayan Adliyesi önünde konuştu. Karar sonucu 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay'ın Silivri Cezaevi'nden ilettiği mesaj paylaşıldı.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından yeniden görülen, Gezi Davası'nda Osman Kavala’nın "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasından, takdir indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutuklanmalarına karar verildi.

Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbetinde konuşan avukatların karara ilişkin ifadeleri şöyle:

Ülkemizde son 20 yıldır tekrar ederek devam eden hukuk dışılığın acı örneğini dün yeniden yaşadık. Biz hukukçular hukukun üstünlüğünü savunacağız. Bu tür kararlar bizim mücadele azmimizi pekiştirmekten başka bir şeye yaramayacaktır. Hükmedenler ve zulmedenler bilmedirler ki gelecek, hukukun üstünlüğünün olacaktır.

Biz çarşı avukatları olarak her şeye karşıyız demiştik. Biz bu arkadaşların sonuna kadar yanındayız. Bu adaletsizlik duvarları yıkılacak. Onlar bu duvarların altında kalacaklardır. Bizi figüran gibi davaya birleştirmek istediler ama davadan ayırmak zorunda kaldılar. Çünkü hakikatleri ortaya çıkaran bir Çarşı vardı. Bir de adaletsizliklerle uğraşan kahraman arkadaşlar vardı. Taksim bizim onurumuzdur.

Dava sonucu 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklana Avukat Can Atalay Silivri Cezaevi'nden adalet nöbetine mesaj iletti. Atalay mesajında "Ülkenin gündemi açlık yoksulluk olması gerekirken, hiçbir hukuk kuralı tanımadan saçma sapan şeylerle meşgul ediyorlar. Biz İstanbul'un kent merkezinde son kalan müşterek, kamusal bir yeşil alanı, afet sonrası toplanma alanını savunduk. Polisin şiddetine karşı çıkan her bir insanımız kendi itirazını aldı geldi. Taksim Gezisi, farklı fikirlerin, dünya görüşlerinin çoğulcu bir ortamda yaşayabileceğinin kanıtıdır. Taksim Gezisi, ekmeği paylaşmanın tadını yeniden anımsatandır. Gezi bu toprakların eşitlik özgürlük adalet umududur. Gezi'nin toplumsal politik ya da hukuki bakiyesini ancak onurla taşırız. Gezi'yi savunduk, savunuyoruz, savunacağız. Adalet istiyoruz, insan, hava, toprak ve su için adalet. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız" ifadelerine yer verdi.

 

'Adalet Sarayı gözaltına alınmış durumda'

 

Gezi Davası'nda alınan kararların ardından Çağlayan Adliyesi önünde avukatların adalet nöbetine polis ekipleri ve özel harekat timlerince ablukaya alındı. Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz, adliye önünde yaşananları anlatmıştı.

Erdinç Yılmaz "12.30'da bu noktada bir açıklama olacaktı. Bugün burası için basın açıklaması yasağı görünmüyordu. Ama Çağlayan Adliyesi önündeki avlu bugün avukatların açıklaması öncesinde tamamıyla kapatılmış durumda. TOMA'lar var, emniyet araçları ve grup grup çevik kuvvet ekipleri var. Tabiri caizse Adalet Sarayı gözaltına alınmış durumda" demişti.