Bahçeli, AKP sonrasını mı düşünüyor... “Kanal İstanbul yasayla güvence altına alınmalı”

Bahçeli, AKP sonrasını mı düşünüyor... “Kanal İstanbul yasayla güvence altına alınmalı”
Gazeteci-yazar Nazif Okumuş, Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel'de, MHP lideri Bahçeli'nin Kanal İstanbul ile ilgili yasal güvence söylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halk TV'de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olan gazeteci-yazar Nazif Okumuş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında, "Kanal İstanbul Projesi için yasal güvenceye kavuşturmalıyız" sözlerine ilişkin, "Normal devlette, devlet yatırım yapar ama Türkiye'de uluslararası tahkime bağlandığına göre, bu tahkimi bu kadar dillerine doladıklarına göre demek ki ortada bir şey var, ihaleyi alanla veren arasında bir ilişki söz konusu ister istemez" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Okumuş, Bahçeli'nin ifadeleri ile ilgili şunları söyledi;

"MHP'nin bu söylemlerini, bu desteğini hayretle izliyoruz. Keşke bu destek Türkiye'ye gerçekten yatırım getirenler için olsa. Keşke Türkiye'yi gerçekten zenginleştirecek yabancı bir sermaye olsa. Ama bunu herkes biliyor ki, Türkiye bir sanal alemin içerisinde, yatırımların yapıldığı yatırımcıların geldiği bir ülke olarak dünyaya sunulmaya çalışılıyor ama bunu dünya görüyor, Türkiye de görüyor, Türk Milleti de görüyor.

Uzun zamandır devlet kamu özel işbirliği yoluyla yapılan yatırımlar için garantiler veriliyor. Bir tanesi neydi talep garantisi, diğeri de dış kredi devlet kefaleti. Şimdi yol, köprü, hastane ihalelerini alanlar bu yatırımları kimlere veriyor? Sonra örneğinde de gördük Danimarkalılar devreye giriyor, iş bitince de işletmeyi yabancı bir şirkete devrediyorlar. Bu nasıl bir yatırım işidir? Bu nasıl Türk milletine hizmettir? Bu nasıl yerliliktir, milliliktir? Bu işe milli bir hedefi, davası olan zihniyet nasıl destek olabilir ve bu sözleri söyleyebilir. Hayret ediyoruz"

Gazeteci-yazar Nazif Okumuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda paralar 'söke söke' alınacak ifadelerine ilişkin ise şunları söyledi;

'Demek ki ihaleyi alanla veren arasında bir ilişki var'

"Normal devlette, devlet yatırım yapar ama Türkiye'de uluslararası tahkime bağlandığına göre ve bu tahkimi bu kadar dillerine doladıklarına göre demek ki ortada bir şey var, demek ki ihaleyi alanla veren arasında bir ilişki söz konusu.

Bakın, 'paralar söke söke alınacak' gibi bir örnek gördük. Bu paralar; TC'nin, milletin, yetimlerin, emeklilerin, işçinin, çiftçinin, gençliğin, paraları. O paraları alacak olan dernek akıllarından geçirdikleri ise yabancı ülkeler"

'İstanbul Kanal Projesi'ni samimiyetle destekliyoruz' diyen MHP lideri Bahçeli, projenin Türkiye'nin ve İstanbul'un gücüne güç katacağını dile getirerek, şunları söyledi:

'Kanal İstanbul'u destekliyoruz'

"Mezkur projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız hatta iç su yolları projesi hazırlayarak, Kızılırmak'ı esas alan 'Kızılelma İç Deniz Yolu', Yeşilırmak'ı dikkate alarak 'Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu' projelerini hayata geçirebiliriz. Yapılanı yıkmak cinayettir. Varsa gücün varsa zekan varsa hazırlığın daha iyisini yaparsın. 'Ödemem, yaptırmam, iptal ederim' kisvesi altında proje hasımlığına soyunmak müflis siyasetçilerin harcıdır.

Dostları tarafından kulağına fısıldanan yalan yanlış bilgi kırıntılarıyla çarkı felek gibi dönen bir şahsın zihniyetine bu devletin yönetimi kesinlikle emanet edilemez. Kılıçdaroğlu, 'Hazırlanın, 6 ay içinde iktidardayız' diyor. Nasıl olacak bu Sayın Kılıçdaroğlu? Bu 6 ayın sırrı, esbab-ı mucibesi nedir? Gündemde seçim meçim yokken iktidara nasıl geleceksin?"

 

Etiketler :