Bahçeli: Cumhur İttifakı alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak

Bahçeli: Cumhur İttifakı alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Erken seçim taleplerine ilişkin konuşan Bahçeli, "Cumhur İttifakı alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin erken seçim talebine sert bir dille yanıt veren Bahçeli, "Erken seçim için hukuki hiçbir şart yoktur. Türkiye'de siyasal iktidar hakimdir. Biz erken seçim yok dedikçe 'Olacak' diyenlerin gizli amacı nedir? Bu ısrarın gerçek manası nasıl yorumlanmalıdır?" diye konuştu. 

 Bahçeli'nin satırbaşları ise şöyle: 

Uluslararası ilişkiler ve dış politika adı üstünde kendi ülkemizle bizim dışımızdaki ülkelerle münasebetin tanımı ve bütünüdür. Dünya ile olan bu karmaşık ilişkilerin merkezinde Türk kültür ve tarihinin şeref ve haysiyeti bulunmaktadır. Türkiye'nin milli güvenlik ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek bu noktadaki esastır.

Cihan devleti kuran ecdadımızdan tevarüs edenler bizlere yalnızca mazide kalmış hatıralar olarak değil bilmeyi, ders çıkarmayı da getirmelidir.

Bugünkü siyasi sınırlarımız kendiliğinden oluşmamış ve kolaylıkla elde edilmemiştir. Dönemin küresel güçlerinin Türkiye'ye biçtikleri sınırlı bir alanın reddedilmesi sonunda şehitlerimizin kanıyla çizilmiştir. Başka toplumlara tahsis edilmek istenen topraklarımızı akıl, heyecan, iman ve hesabın bütünlüğüyle oluşan muhteşem bir mücadele ile kazanılmıştır.

'Uluslararası ilişkilerde başı eğik bir Türkiye artık yoktur'

Emel sahiplerini uyarıyoruz. Türkiye önüne gelenin ayar vereceği bir ülke değil kazanılmış bir zaferin ülkesidir. Milli Mücadelenin onur tacı Türkiye Cumhuriyetidir. Bunu lekelemeye hiçbir iç ve dış odağın kudreti yetmeyecektir.

Uluslararası ilişkilerde başı eğik bir Türkiye artık yoktur. Ön alan, sesini yükselten, iradesini gösteren ve iddialarının arkasında duran bir Türkiye vardır.

Türkiye başkalarının yazdığı senaryolarda figüran olmayacak kadar önemli, değerli ve güçlü bir ülkedir. Kimseden sufle alacak bir ülke değildir. Türkiye içeride ve dışarıda var olan sorunlarını aşacak durumdadır. Bugün vatan savunması tehdit olan her alanda her noktada yapılmaktadır.

Hedefinde yine Kılıçdaroğlu var

Kılıçdaroğlu ve zillet yedeklerinin ne yapacağını bilemeyiz. Ama bizim başka bir ülkemiz, gidecek, savunacak sığınacak başka yerimiz yoktur. Biz bin yıldır buradayız. Bir ve beraberiz. Kimse en küçük bir şüphe duymasın. Ay yıldızlı bayrağımızı dünya durdukça son yurdumuzda dalgalandıracağız.

'Biden sözlerine açıklık getirmeli'

NATO zirvesinde Türkiye'nin müttefikleriyle olan müzakere ve görüşmeleri esas alınmıştır. Özellikle ABD ile oluşan soğuk zeminin farkında olmayan yoktur. Bu buzların erimesi samimi dileğimizdir. Biden'ın Avrupa gezisinde yeniden bir araya toplamayı açıklaması, bunun hangi vasıtalarla kullanılacağı. Türkiye'nin burada nereye konumlandırılmak istendiği aydınlatılması gereken bir muammadır. Biden'ın Türkiye'yi hangi kategoride değerlendirdiği de merak ettiğimiz bir husustur. YPG PKK konusu, Türkiye'yi hangi ölçüde müttefik gördüğü de önemlidir.

'ABD Dışişleri Bakanı ya cahil ya da küstahtır'

Zirve öncesi Türkiye'yi haksız sözlerle eleştiren ABD Dışişleri Bakanı ya cahil ya da küstahtır. Türkiye'nin NATO müttefiki gibi davranmadığını ve S-400 almasının rahatsız edici olduğunu bu şekilde ifade etmesi yüzsüzcedir.

Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar, sözde ermeni soykırımına sarılıyorlar, 15 temmuza destek veriyorlar, Penysilvanya'da FETÖ'yü saklıyorlar. Utanmadan sıkılmadan bize parmak sallıyorlar. Yalanlarla dolu bir ortamda güvenin yeri yoktur.

'F-35'leri gasp ederken aklınız neredeydi, neyin peşindeydiniz?'

ABD menşeli silahlar teröristlerin elinde kurşun atarken NATO müttefikliği hiç düşünülmüş müdür? Uzaktan bakınca saf mı görünüyoruz? 15 Temmuz'da başkentimiz hainler tarafından bombalanırken bu NATO neredeydi? Tarihte böylesi gaflete düşenlere neler yaptığımızı bilmeyen varsa bilenlerden öğrensin. Onlar da bilmiyorsa öğrenmek için sıralarını beklemeye koyulsunlar.

Türkiye, NATO'nun eşit bir müttefikidir. Biz böyle değerlendiriyoruz. Kimden silah alıp almayacağımız NATO'nun bileceği bir konu da olmayacaktır. Dost dediklerimiz neredeydi, hangi senaryoları yazıyorlardı? Ekonomik tetikçilerini üzerimize salanların nesine güveneceğiz?

F-35'leri gasp ederken aklınız neredeydi, neyin peşindeydiniz? Bu tür tavırların devamı ilişkileri zedelemeye devam edecekir. Doğu Akdenizdeki adımlarımızdan rahatsız oluyorlarmış. Varsın olsunlar. Bize düğün bayramdır.

'Görülmüştür ki terör örgütleri konusunda ikircikli tavır egemendir'

Sayın Cumhurbaşkanımız NATO zirvesine katılımında Biden ile görüşmüş ve Türkiye'nin haklı beklentileri ve milli hassasiyetleri ABD Başkanına tüm berraklığıyla aktarılmıştır. Görülmüştür ki terör örgütleri konusunda ikircikli tavır egemendir.

Biz devletimizin yanındayız. Alınmış ve alınacak her kararın arkasındayız.

'Cumhur İttifakı alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak'

Türkiye'de siyasal istikrar hakimdir, hükümet görevinin başındadır, TBMM çalışmaktadır. Covid-19 ile mücadele başarıyla yönetilmektedir. Su akacak yatağını bulacaktır. Zillet ittifakı havlu atmış, ava giderken avlanmış, söylem kısırlığı içinde erken seçimden başka hiçbir şey söyleyemecek duruma gelmiştir.

Erken seçimin iki yolu vardır; ilkin TBMM'nin karar alması, ikincisi Cumhurbaşkanı'nın iradesidir. Sayısal çoğunluğu olmayanların erken seçim kararı çıkarması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yok dediği de ortadadır. Erken seçim nasıl olacaktır? CHP kimlerin dikkatini çekmeye çalışmaktadır? Gizli amaç nedir, zorlamanın, ısrarın manası nasıl yorumlanmalıdır? CHP ve yedekleri bir türlü anlamıyor, devamlı mızmızlanarak vakit kaybediyor. Zillete düşenlere nasıl anlatalım? Ne söylesek nafile...

Türkiye'de siyasal istikrar hakimdir. Hükümet görevinin başındadır. TBMM açık ve çalışmaktadır. Covid-19'la mücadele başarıyla yönetilmiştir. Ekonomik nitelikli sızlanma ve şikayetler konjonktüreldir ve geçecektir. Su akacak ve yatağını muhakkak bulacaktır. Bu şahıs hemen seçim diyor. PKK da seçim istiyor. FETÖ yarın seçim olsun diye bekliyor. Türkiye düşmanları erken seçim safında birleşmiş, şakşakçılık yapıyor. İP, HDP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, TKP, TİP erken seçim hayali görüyor. Kılıçdaroğlu Türkiye'de can ve mal güvenliğinin kalmadığını vicdanı sızlamadan söyleyebiliyor. Ülkemizi haksız ve hayasızca jurnalliyor. Demokrasi dışı arayışlara can suyu verip yeşil ışık yakıyor.

Cumhur İttifakı alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak. Zamanında yapılacak seçimin kaç bucak olduğunu gösterecektir. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Seçimler, 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır.