Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen üniversite sınavına ilişkin konuşan Bahçeli, "Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Bahçeli şöyle konuşuyor:

'Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır'

Gençlerimizi ve ailelerini endişe ve strese sokan yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı. Bu kapsamda okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim öğretim modeli ile her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye'de toplam 207 üniversite vardır. Türkiye sınavsız üniversiteyi geçişi başarabilecek üniversite yeterliliğine sahiptir. Bizim görüş ve önerimiz ana hatlarıyla şunlardır:

İlköğretim ve ortaöğretimde etkili bir yönlendirmeye bağlı olarak uygulanacak müfredat ile ortaöğretim başarısını, ortaöğretim sonunda yapılacak olgunlaşma sınavını esas alan fırsat eşitliği ve adaleti gözeden üniversite geçiş sistemi uygulanmalıdır. 

Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Bilim ve teknoloji üretimine yatkın, kültürlü ve inançlı nesillerin yetiştirilmesi Türkiye'nin kalkınma gayesini kamçılayacaktır. Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak Türk gençliğinin içine düştüğü sınav kuyusundan nasıl çıkacağından hiç kimse bahsetmiyor. 

Siyasi muhataplarımıza çağrımdır gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. Gençlerimizin sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamasına müsaade etmeyelim. 

Türk gençlerini istismar hesaplarına alet etmeyi planlayanların oyunlarını bozmak için tetikte bekliyoruz. Biz onların geleceğini inşa ve ihya etmek için üzerimize düşen görevleri yerine getirme çabasındayız. Türk gençlerini çok seviyoruz. Hangi fikir ve düşünceyi savunurlarsa savunsunlar alayını bağrımıza basıyoruz. 

Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı 

Algı operasyonu ile yalan bir servis edilmişti. İddia şuydu, Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecekti. Niyeti kötü bazı gazeteler ve sosyal medya hesapları bu yalanı körüklediler. Bu çarpıtmanın iç yüzünü araştırmaya gerek duymadan acele ile devreye giren CHP Genel Başkanı twitter mesajı ile gençlerimizi galeyana getirmek için fitne tezgahını açtı. Vahim olan şudur ki YKS'ye bir gün kala gençlerimi kışkırtmaya, asparagas bir haberi yaymaya niyetlenen Kılıçdaroğlu yaş tahtaya basmakla kalmadı kendini de rezil etti. CHP Genel Başkanı ahlak ve etik taşıyorsa Türk gençliğinden ve YSK'ye giren tüm gençlerimizden derhal özür dilemek zorundadır. Gençlerimize ayıp etmiş, yanlış yapmıştır.

Kılıçdaroğlu geçen haftaki konuşmasında "Bahçeli'yi çok zaman muhatap almayı doğru bulmam" diyor. Kılıçdaroğlu bilesin ki senin karanlık muhataplarını ayrıntısıyla biliyorum sana da acıyorum. Geç bunları sayın Kılıçdaroğlu, vazgeç bu dilden. Bize yönelik diyor ki, "Süleyman Şah türbesinden kaçanları alkışladın, bayrağı indirenleri alkışladın" o dönem ki sözlerimi göz ardı ederek yine yalana bel bağlamış. Süleyman Şah türbesi hakkında söylediklerimi sen bilsen ne çıkar, bilmesen ne çıkar. 

Kılıçdaroğlu'na açık bir teklifim var. Kendisini kim tutmuş ya da esir almışsa korkmasın bize gelsin. Gelemiyorsa ulak göndersin. Yardım edelim yeter ki bu girdaptan çıksın. Borcu varsa ödeyelim. Fidye varsa kurtaralım. Kürek mahkumuna dönüşüyor göz göre göre. Cumhur İttifakı'nın siyasi sahillerine yanaşabilir, itirafçı olabilir ve pişmanlıktan yararlanabilirsin.

Bizler birileri memnun olsun diye eğilip bükülmeyeceğiz. Bizim tercihimiz bizim hedefimiz inandığımız gibi yaşamak, bu rehberlikte duruş sergilemektir. Fincancı katırları ürküyorsa varsın ürksünler.

'Teröriste methiye düzenler bilsin...'

Bir evlat düşünün ki Hakurk'ta teröristlerin dronlu bomba saldırısında üzerine gelen el bombasını bacaklarının arasına alıyor arkadaşları zarar görmesin diye bacağını feda ediyor. Teröriste methiye düzenler bilsin. Onlar sizin Yusuflar bizimdir. Yusuf'umuzu hep birlikte ayağa kaldıracağız. Tarihin azabından kurtulsalar Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar.

Teröristlere methiyeler dizenler nasılsınız? Milis işbirlikçiler sizin olsun, şehitler bizimdir, gaziler bizimdir. Teröriste terörist diyemediğiniz sürece günahla birliktesiniz. Yerimizde saymayacağız, vatan diyeceğiz, bayrak diyeceğiz, şehit diyeceğiz. Art niyetli güruhun maskesini düşürmekle kalmayacağız, yırta yırta söküp atacağız. Sözümüz senettir. Biz sussak tarih susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. İmanımız, irademiz, kınına sığmayan kılıcımızdır. Artık sınır ötesinde yuvalanmış hainlerin kökünü kazımak gerekir. PKK terör örgütü ikinci kuşakta sıkışmıştır. Terörist Ulaş Doğan'ın imhası hainlerin sonunun geldiğine açık delildir. Türkiye bu terör müsibetinin üstesinden gelecektir.

'AB dürüst değildir'

Kılıçdaroğlu Suriyelileri göndermek için AB'den söz aldığını söylemiştir. Bu neyin sözüdür? Hangi sıfatla bu sözü almıştır? AB dürüst değildir. Türkiye'nin aleyhine çalışmaktadır. İşbirlikçisi de Zillet ittifakıdır.

ABD'de yeni bir Türkiye karşıtı kamp kurulmuştur. CHP'nin FETÖ firarisi eski vekili Aykan Aydemir'den John Bolton'a kadar tüm Türkiye karşıtları birleşmiştir. Bizim evlatlarımız vatan savunmasındayken Türk'e düşman olanlar sözde 'Türk demokrasisi' başlığı altında buluşmuştur!

Demokrasi için Türkiye'de alarm vereceklermiş. Verin bakalım cesaretiniz varsa ama verdiğiniz anda yerin 7 kat dibine girmeyi göze alın.

'İP zihnen ve fikren darmadumandır'

İç ve dış tehditlere karşı en büyük güvencemiz Milli birlik ve dayanışma ruhudur. Türk tipi başkanlık sistemi istikbal haklarına bağlılığı tescillemiştir. Zilletin savunduğu sistemlerdeki Cumhurbaşkanının defalarca denendiği halde istendiği gibi çalışmadığı tecrübe edilmiştir. Emel sahipleri asla muvaffak olamayacaktır. Çünkü bunların iktidara gelmeleri hayal ötesi bir beklentidir.

Bilhassa İP'in önerisindeki Cumhurbaşkanı önerisindeki çelişki hem tarafsızlık hem de temsili olması konusu ibretliktir. İP zihnen ve fikren darmadumandır.

'İstanbul Kanal Projesini samimiyetle destekliyoruz'

Devletin hükmünü takmayan, Kanal İstanbul'un parasını ödemem diyen, devlet yönetiminden bihaber olan bir şahıstan devlete baş olamaz. İstanbul Kanal Projesini samimiyetle destekliyoruz.

Kılıçdaroğlu, "Hazırlanın 6 ay içinde iktidarız" diyor. Nasıl olacak Kılıçdaroğlu? Bu 6 ayın sırrı nedir? Gündemde seçim falan yokken iktidara nasıl geleceksin? Muhtemelen dostların sana fazla narkoz vermiş, suyuna ilacı fazla kaçırmışlar bu nedenle sanrı görüyorsun. 

Zillet İttfakı çamurdadır, çukurdadır, çıkmazdadır. Cumhur İttifakı olarak 2023'te lider ülke Türkiye'nin doğuşuna hizmet edeceğiz. Onlar duracak, biz koşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni yeni, sivil ve demokratik bir anayasa ile taçlandırıp onurlu bir geleceğe taşıyacağız.